Pompoen roosteren

Geroosterde pompoen: heerlijk bij een stukje vlees of vis

Ook in het najaar kun je volop genieten van een lekkere barbecue. Kies voor mooie seizoensproducten en maak het binnen extra gezellig. Dan kun je in een warme sfeer van lekker eten en het gezelschap genieten. Rooster bijvoorbeeld een pompoen op de barbecue.

Pompoen op de barbecue

Wist je dat je een pompoen op de barbecue kunt grillen? Snijd de vrucht in schijven nadat je de pitten hebt verwijderd. Marineer de schijven in wat olijfolie en je favoriete kruiden. Vervolgens kan de pompoen op de barbecue. Ongeveer 10 minuten is genoeg om te garen.

Pompoen roosteren in de oven

Zit er een grillstand op de oven? Dan kun je de pompoen hier ook heel makkelijk in roosteren. Snijd de vrucht in parten en leg ze op een ingevette bakplaat. Strooi er een snufje zout en wat versgemalen peper over en laat de oven zijn werk doen. Na ongeveer 45-60 minuten is de pompoen klaar. De directe warmte van de grill roostert de parten lekker knapperig. Schep de parten een paar keer om, zodat de hitte van de grill elke kant mooi goudbruin kleurt.

Pompoen grillen in een pan

Laat het weer het niet toe om de barbecue aan te steken? Rooster de pompoen dan in een grillpan op hoog vuur. Laat de pan eerst goed heet worden. Maak ondertussen de vrucht schoon. Halveer de pompoen en verwijder de pompoenpitten en draden. De schil kun je gewoon laten zitten, maar maak deze wel eerst even goed schoon onder de kraan. Snijd nu de pompoen in plakken van ongeveer 2 centimeter dik. Leg de plakken één voor één in de grillpan als deze heet is en rooster ze aan beiden kanten. Voor een leuk effect draai je de plakken een kwartslag. Zo ontstaat er een mooi grillpatroon. Aan tafel!

Recepten voor pompoen roosteren

Alles weten over pompoen

Wat kun je doen met pompoen? Maak eens een soep of een ovenschotel. Ontdek alles over pompoen.

Pompoen Pompoenrecepten Pompoen bakken Pompoen bereiden Pompoen bewaren Pompoen koken Pompoen stoven Pompoenburger Pompoencake Pompoencurry Pompoenpasta Pompoenpitten Pompoenpuree Pompoenquiche Pompoen roosteren Pompoensalade Pompoensoep Pompoen snijden Pompoen schillen Pompoentaart