Loading...

Pompoen stoven

Heerlijk in het najaar: Goedgevulde stoofschotel

Bekijk alle pompoen producten

Maak een heerlijke stoofschotel met pompoen

De herfst is het ideale seizoen om uitgebreid te koken. Wat past er beter bij het najaar dan een goedgevulde stoofschotel? Erg lekker en eenvoudig te bereiden. Extra fijn na een lange boswandeling. Kies de ingrediënten die je lekker vindt en laat vervolgens alles lekker pruttelen. Wat dacht je van pompoen?

Pompoen schillen voor het stoven

Voor een goede stoofschotel neem je graag de tijd. Maar een pompoen hoef je voor het stoven niet te schillen. Zo blijven de vitaminen en mineralen goed behouden en blijft de smaak optimaal.

Hoe lang stoof je een pompoen?

Hoe lang je een pompoen stooft is afhankelijk van de grootte. Als je de vrucht in kleine blokjes snijdt, zijn ze eerder gaar dan grote parten. Kleine blokjes stoof je in ongeveer 30 minuten gaar. Stem de grootte van de blokjes af op de andere groenten die je in de schotel verwerkt. Het is belangrijk om de groenten langzaam te laten garen, zodat de smaken goed vrijkomen.

Smaken opnemen

Stoofgerechten zijn zo vol van smaak omdat de ingrediënten de smaken van het stoofvocht opnemen. Door te stoven in bouillon geef je lekker veel smaak aan de schotel.

Pompoen stoven in de oven

De oven is ook geschikt om grote hoeveelheden groenten te stoven. Dek een groot bakblik vol groenten af met aluminiumfolie en plaats deze in de oven. Maak je gasten blij met een zelfgemaakte stoofschotel met verse najaarsgroenten. Verras ze daarna met een stukje pompoencake bij de koffie!

Smakelijke stoofrecepten met pompoen

Alles weten over pompoen

Wat kun je doen met pompoen? Maak eens een soep of een ovenschotel. Ontdek alles over pompoen.

Pompoen Pompoenrecepten Pompoen bakken Pompoen bereiden Pompoen bewaren Pompoen koken Pompoen stoven Pompoenburger Pompoencake Pompoencurry Pompoenpasta Pompoenpitten Pompoenpuree Pompoenquiche Pompoen roosteren Pompoensalade Pompoensoep Pompoen snijden Pompoen schillen Pompoentaart