Loading...

Pompoenburger

Een broodje ánders

Pompoenburger: een lekker zoete burger

Heb je trek in een burger? Probeer een broodje met pompoen! Creëer een verrassend gerecht met deze zoete najaarsvrucht. Serveer burgers aan je vrienden tijdens een borrelavond. Of trakteer de kinderen op een smakelijke pompoenburger met een portie (zelfgemaakte) frietjes. Dat wordt smullen!

Pompoenburger met oude kaas en rucola

Met dit heerlijke recept zet je in een handomdraai een verrukkelijke pompoenburger op tafel. Voeg een extra bite toe met oude kaas en rucola. Smakelijk eten!

Bekijk het recept

Variëren met pompoenburger

De smaak van pompoen laat zich met allerlei ingrediënten combineren. We inspireren je graag met nog een paar extra smaakcombinaties, zodat je iedere keer een ander recept voor pompoenburgers kunt maken.

Varieer met brood
De basis van een echte burger is natuurlijk het brood. Kies een luxe Italiaanse ciabatta. Of wat dacht je van een donkere meergranenbol voor extra vezels? Voor een klassieke burger zijn zachte sesambolletjes perfect. Toast een gehalveerd broodje even in een broodrooster en bestrijk deze daarna met een dun laagje boter.
Pompoenblokjes
Knapperig gebakken pompoenblokjes zijn een smakelijke toevoeging. Bijvoorbeeld aan een broodje kalfsburger met appelchutney. Serveer er een mooie pompoensalade bij met gedroogde pruimen, krokant geroosterde cashewnoten en balsamicostroop.
Vegetarische pompoenburger
Wil je graag vegetarisch eten? Probeer eens een vegetarische burger met pompoen. Bak een groenteburger of groenteschijf in een pan met een klein beetje olijfolie tot er een lichtbruin korstje verschijnt. Serveren op een broodje met wat pompoenblokjes. Wil je echt uitpakken? Gril dan een plak pompoen in een grillpan totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Serveer de pompoen op een broodje en maak het af met wat pittige rucola, een schepje yoghurtmayo en een handjevol geroosterde walnoten.
Pompoenburger met kaas
Kaas en pompoen blijken een heerlijke combinatie. Varieer en ontdek zelf je favoriete duo. Je maakt de burger extra lekker door de kaas voor het serveren lekker mee te laten smelten op de warme pompoen.

Boodschappen voor je pompoenburger

Hoe jij je pompoenburger ook gaat maken, de ingrediënten vind je bij Jumbo.

Alles weten over pompoen

Wat kun je doen met pompoen? Maak eens een soep of een ovenschotel. Ontdek alles over pompoen.

Pompoen Pompoenrecepten Pompoen bakken Pompoen bereiden Pompoen bewaren Pompoen koken Pompoen stoven Pompoenburger Pompoencake Pompoencurry Pompoenpasta Pompoenpitten Pompoenpuree Pompoenquiche Pompoen roosteren Pompoensalade Pompoensoep Pompoen snijden Pompoen schillen Pompoentaart