Loading...

Pompoenpuree

Bekijk alle recepten

Pompoenpuree: romig en zacht van smaak

Vind je romige puree ook zo lekker? Met pompoenpuree zet je in een handomdraai een smakelijk najaarsgerecht met een zoete twist op tafel. Het is de ideale aanvulling op een stevige maaltijd met een lekker stukje vlees of gevogelte. Pompoenpuree maakt een gure herfstdag ineens een stuk zonniger!

Recepten met pompoenpuree

Variëren met pompoenpuree

Pompoenpuree is op zichzelf natuurlijk al lekker, maar probeer deze variatietips eens om een andere verrassende creatie op tafel te zetten.

Pompoenpuree met appel

Combineer het beste van het najaar. Appel is een lekkere friszoete toevoeging aan de puree. Je kunt de appel meekoken voor een zachte structuur. Voeg op het laatst kleingesneden blokjes toe voor een knapperige bite. Proef je het najaar al?

Pompoenpuree met feta en honing

Met feta geef je een mediterraans tintje aan je puree en maak je hem ook lekker smeuïg. Je kunt de puree wat zoeter maken met een flinke lepel honing. Deze zoete combinatie valt vooral in de smaak bij de kids!

Pompoenpuree met aardappel en nootmuskaat

Wil je liever een puree met een iets minder uitgesproken pompoensmaak? Voor een stevige puree vervang je een deel van de pompoen door aardappelen. Kies voor kruimige of bloemige rassen. Met een flinke snuf versgemalen nootmuskaat maak je de puree helemaal af.

Calorieën in pompoenpuree

Een portie puree met roomboter bevat ongeveer 250 calorieën. Maak het gerecht wat lichter door de roomboter te vervangen door crème fraîche of crème fraîche light. De puree blijft zo lekker romig, maar dan met minder calorieën.

Alles weten over pompoen

Wat kun je doen met pompoen? Maak eens een soep of een ovenschotel. Ontdek alles over pompoen.

Pompoen Pompoenrecepten Pompoen bakken Pompoen bereiden Pompoen bewaren Pompoen koken Pompoen stoven Pompoenburger Pompoencake Pompoencurry Pompoenpasta Pompoenpitten Pompoenpuree Pompoenquiche Pompoen roosteren Pompoensalade Pompoensoep Pompoen snijden Pompoen schillen Pompoentaart