Loading...
< Alles over rode kool

Rode kool bereiden

Ontdek de 4 bereidingswijzen

Rode kool bereiden: stoven, stomen, wokken of roosteren

Rode kool kun je op vele verschillende manieren bereiden: stoven, stomen, wokken en roosteren. Inspiratie nodig voor al deze verschillende bereidingswijzen? Wij helpen je graag!

Rode kool stoven

Stoven maakt rodekool zacht en zorgt ervoor dat smaakmakers de tijd krijgen om smaak te geven aan de kool. Snijd de kool in parten, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Stoof in een laagje water met een scheutje azijn 25-30 minuten met het deksel schuin op de pan. In de video leggen we je uit hoe je rode kool stooft.

Rode kool stomen

Met stomen blijven voedingsstoffen, kleur en structuur optimaal bewaard. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd verder in stukjes. Stoom de kool in 10-15 minuten beetgaar.

Tip!

Doe eens een scheut gembersiroop bij de gestoofde rodekool voor een diepere, warme smaak. Ook lekker: stoof een steranijs mee in klassieke rodekool met appeltjes.

Rode kool wokken

Roerbakken geeft rodekool een licht rokerig smaakje en houdt de groente lekker knapperig. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Roerbak de rodekool in 5-10 minuten beetgaar in olie.

Rode kool roosteren

Door roosteren wordt de smaak van rodekool intenser en zoeter. Snijd de rodekool in dunne parten, laat de harde kern zitten. Leg de parten op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olie en rooster 15-20 minuten in de oven op 200 ºC.

Kidstip!

Maak een salade van rauwe rodekool met stukjes sinaasappel, mandarijn of rozijnen.