Loading...

Spruitjes met spekjes

Een verrukkelijke bereidingswijze voor spruitjes

Bekijk alle spruitjesrecepten

Spruitjes met spekjes: een gouden combinatie

Spruitjes, deze minikooltjes zijn niet bij iedereen geliefd vanwege de licht bittere smaak. Zeker kinderen zijn er niet gek op. Maar combineer spruitjes met spekjes en zelfs de kleinste spruiten smullen ervan! Op deze pagina lees je alles over spruitjes met spekjes en vind je lekkere recepten. Laat je inspireren en maak een lekker spruitjes met spekjes recept!

Kookvideo: Plaattaart met spruitjes en spekjes recept

In ‘Wat Eten We?’ zie je elke werkdag hoe je op een snelle, makkelijke wijze heerlijke gezonde gerechten maakt. In deze video maakt Roberta een overheerlijke plaattaart met spruitjes en spekjes, wat een feest!

5x spruitjes met spekjes recept

Spekjes gaan perfect samen met spruitjes. De licht bittere smaak van de mini-kooltjes wordt een stuk milder vanwege de zoute spekjes. Een gouden duo dus! De favoriete spruitjes met spekjes recepten van Jumbo zijn echte smaaksensaties. Welk recept spekjes met spruitjes ga jij maken?

Wist je dat...

Hoe kleiner de spruitjes, hoe zoeter de smaak. Spruitjes bevatten relatief veel ijzer en vitamine C. Spruitjes groeien aan de spruitkool, een koolsoort die een meter hoog kan worden. De onaangename geur van gekookte spruitjes ontstaat doordat spruitjes zwavel uit de grond opnemen. Wanneer ze gekookt worden, laten ze dat los. Een scheutje melk of een gepelde ui laten meekoken kan de zwavelgeur verminderen. Vroeger stond het gebied rondom Brussel bekend om de spruitjesteelt. Daarom worden ze ook wel ‘choux de Bruxelles’ of ‘Brussels sprouts’ genoemd. Je kunt spruitjes koken, bakken, blancheren, stomen, wokken en roosteren. Zo bereid je spruiten.

Doe je boodschappen bij Jumbo

Ga je spruitjes met spekjes maken en heb je een lekker recept uitgekozen? Tijd om je boodschappen in huis te halen. Haal ze bij een Jumbo bij jou in de buurt, bestel ze online en haal ze op bij een Pick Up Point of laat ze thuis bezorgen.

Met spruitjes kun je alle kanten op. Meer inspiratie?

Ontdek alle tips en bereidingswijzen met spruitjes.

Spruitjes Spruitjes bereiden Spruitjes bakken Spruitjes blancheren Spruitjes koken Spruitjes uit de oven Spruitjes wokken Spruitjes met appel Spruitjes met kaas Spruitjes met spekjes Spruitjestaart