Loading...

Spruitjes met appel

Licht bitter & zoet

Bekijk alle spruitjesrecepten

Spruitjes met appel: gezond, snel & makkelijk

Spruitjes, de super gezonde minikooltjes zijn niet bij iedereen geliefd vanwege de licht bittere smaak. Vooral kinderen halen hun neus ervoor op. Zonde, want je kunt er zalige gerechten mee maken. Combineer spruitjes met appel en zelfs de kleinste spruiten smullen mee. Op deze pagina lees je alles over spruitjes met appel. Laat je inspireren en maak een lekker spruitjes met appel recept!

5x recepten voor spruitjes met appel

De licht bittere smaak van spruitjes wordt een stuk milder vanwege de zoetzure smaak van appel. De favoriete spruitjes met appel recepten van Jumbo zijn echte smaaksensaties. Kies een lekker spruitjes met appel recept en duik de keuken in!

Wist je dat...

Hoe kleiner de spruitjes, hoe zoeter de smaak. Spruitjes bevatten relatief veel ijzer en vitamine C. Spruitjes groeien aan de spruitkool, een koolsoort die een meter hoog kan worden. De onaangename geur van gekookte spruitjes ontstaat doordat spruitjes zwavel uit de grond opnemen. Wanneer ze gekookt worden, laten ze dat los. Een scheutje melk of een gepelde ui laten meekoken kan de zwavelgeur verminderen. Vroeger stond het gebied rondom Brussel bekend om de spruitjesteelt. Daarom worden ze ook wel ‘choux de Bruxelles’ of ‘Brussels sprouts’ genoemd. Je kunt spruitjes koken, bakken, blancheren, stomen, wokken en roosteren. Zo bereid je spruiten.

Hier komen de spruitjes van Jumbo vandaan

De spruitjes van Jumbo zijn verser dan vers; binnen 24 uur na het oogsten liggen de spruitjes in een Jumbo bij jou in de buurt! In deze video ontdek je welke weg de spruitjes afleggen voordat ze in de winkel belanden.

Doe je boodschappen bij Jumbo

Ga je spruitjes met appel maken en heb je een lekker recept uitgekozen? Alle ingrediënten voor je spruitjes met appel recept vind je bij Jumbo. Doe je boodschappen bij een Jumbo bij jou in de buurt, bestel ze online en haal ze op bij een Pick Up Point of laat ze thuis bezorgen.

Met spruitjes kun je alle kanten op. Meer inspiratie?

Ontdek alle tips en bereidingswijzen met spruitjes.

Spruitjes Spruitjes bereiden Spruitjes bakken Spruitjes blancheren Spruitjes koken Spruitjes uit de oven Spruitjes wokken Spruitjes met appel Spruitjes met kaas Spruitjes met spekjes Spruitjestaart