< Alles over winterpeen

Winterpeen bereiden

Ontdek de 3 bereidingswijzen

Winterpeen bereiden: koken, roosteren of wokken en bewaren

Wortel kun je op verschillende manieren bereiden: koken, roosteren, en wokken. Inspiratie nodig voor deze verschillende bereidingswijzen? Wij helpen je graag.

Winterpeen koken

Snijd de winterpeen in kleine stukjes en kook ze samen met ui en aardappel in 20 min. voor hutspot. Hiernaast vind je het recept voor hutspotstamppot met winterpeen.

Winterpeen roosteren

Snijd de penen in stukken van ca. 6 cm. Halveer ze in de lengte. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie. Rooster in 30-35 min. beetgaar in een voorverwarmde oven op 200 ºC.

Tip!

Schaaf winterpeen met een kaasschaaf in lange linten. Vervang een deel van gewone tagliatelle door de wortellinten. Voeg ze 1 min. voor het eind van de kooktijd van de pasta toe.

Winterpeen wokken

Snijd de winterpeen in stukjes en roerbak ze in 5-6 min. beetgaar in olie.

Kidstip!

Kook stukjes winterpeen in een klein beetje water met sinaasappelsap of honing en een klontje boter. Kook beetgaar en tot het vocht is ingekookt tot een lekker stroperig sausje.

Winterpeen bewaren

Bewaar winterpeen 3-5 dagen in de groentelade van de koelkast.

Oorsprong: Winterpeen

Jumbo's winterpenen komen uit de Lage Zwaluwe in Brabant. Teler Wim Jansen heeft 150 hectare rijen loof. De winterpeen groeit vier maanden lang. Van juni tot november wordt er gerooid. De loof wordt er afgesneden en daarna worden de winterpenen schoongemaakt. Zo van het land naar jouw Jumbo winkel.