Zoete aardappel koken

Kooktijd zoete aardappel & andere kooktips

Bekijk alle zoete aardappel recepten

Gevarieerd koken met zoete aardappel

Zoete aardappel, een veelzijdige groente die gemakkelijk te combineren is. Je kunt ‘m bakken, stoven, wokken, poffen en natuurlijk koken. Op deze pagina vind je allerlei tips over zoete aardappel koken. De werkwijze, de kooktijd van zoete aardappel en verrassende recepten. Laat je inspireren en ga aan de slag!

Gado gado met zoete aardappel

In ‘Wat Eten We?’ zie je elke werkdag hoe je gemakkelijk en snel heerlijke, gezonde gerechten maakt. In deze video maakt Roberta een verrassend Indonesisch vegetarisch gerecht met een twist: Gado gado met gekookte zoete aardappel. 

Bekijk de video

Wat is de kooktijd van zoete aardappel en andere handigheidjes

Ga je zoete aardappel koken? Dan kun je dezelfde werkwijze aanhouden als bij gewone aardappel. De kooktijd voor zoete aardappel is echter wel wat korter. Houd daar rekening mee, anders wordt deze groente papperig.

Zo ga je te werk:
Breng een pan water aan de kook. Schil ondertussen de zoete aardappels. Spoel even af onder de kraan.  Snijd de aardappels in gelijkmatige stukken zodat ze even snel gaar worden.  Kookt het water? Dan doe je de stukjes zoete aardappel in de pan, zorg ervoor dat ze net onder water staan. Voeg een snufje zout toe aan het kookwater. Hoe lang moet je zoete aardappel koken? De kooktijd van zoete aardappel is 10 tot 20 minuten. Controleer of de groente gaar is door er met een vork of satéprikker in te prikken. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de zoete aardappel gaar. Dit aardappeltje kun je zelfs rauw eten, dus erg lang koken is niet nodig. Wanneer je zoete aardappel te lang kookt verliest ‘ie veel van zijn smaak en wordt hij papperig, zonde. Giet de gekookte zoete aardappels af en eet smakelijk! 

Zoete aardappel koken: heerlijke recepten

Van deze recepten met gekookte zoete aardappel loopt het water je in de mond. Zoete aardappel koken is makkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer eens zoete aardappelsoep met kokosmelk, paella met zoete aardappel of een smeuïge zoete aardappel stamppot.

De meestgestelde vragen over het koken van zoete aardappel

Wat is de kooktijd van zoete aardappel?

In hoeveel water moet je zoete aardappel koken?

Waarmee combineer je gekookte zoete aardappel?

Welke kruiden gaan goed samen met zoete aardappel?

Zoete aardappel koken? Jumbo heeft alle ingrediënten in huis!

Ga je zoete aardappel koken? Bij Jumbo vind je verschillende zoete aardappels die geschikt zijn om te koken. Bestel je boodschappen online en laat ze thuisbezorgen of haal ze op bij een Pick Up Point.

Meer inspiratie met zoete aardappel?

Ontdek alle tips en bereidingswijzen met zoete aardappel.

Zoete aardappel Zoete aardappel recepten Zoete aardappel bakken Zoete aardappel uit de oven Zoete aardappel koken