Goulash

Bekijk alle recepten

Goulash: het verwarmende stoofgerecht

Goulash is een traditioneel Hongaars gerecht en wordt op 2 manieren herkend: de winterse, vullende stoofpot of de welbekende goulashsoep. Beide varianten zijn om te smullen! Goulash wordt voornamelijk gemaakt van rundvlees zoals sucadelappen. Daarbij zie je vaak paprika, aardappelen en tomaten. Met goulash zijn echter veel variaties te bedenken. Ontdek hoe je gemakkelijk een goulash(soep) kunt maken en wie weet staat dit binnenkort bij jou op tafel!

Goulash recepten

Goulash kennen we als een soep of het stoofpotje in het najaar of en in de winter. Er zijn echter meer goulash recepten. Probeer ook eens goulash met rijst! Goulash en rijst passen namelijk als twee puzzelstukjes bij elkaar, zo lekker!

Bekijk alle goulash recepten

Bestel je ingrediënten bij Jumbo

Goulashsoep foodswap

De goulashsoep is een goedgevuld soep afkomstig uit Hongarije. Als je er rundergehakt aan toevoegt, maak je er al snel een complete maaltijd van. Ga je voor vega? Voeg dan vega gehakt toe. Net zo lekker.

Bekijk de foodswap

Snelle traditionele goulashsoep

Wanneer de koude dagen aantrekken, is het altijd een goed idee om een warme kom soep te eten  wanneer je thuis komt. Door het toevoegen van verse ingrediënten maak jij zelf een heerlijke, rijk gevulde maaltijdsoep. Je kunt goulashsoep op verschillende manieren bereiden.

Strooi de inhoud van het zakje Basis voor Goulash van Honig in en pan met 1 liter koud water en roer dit goed door met een garde. Snijd een halve paprika en een middelgrote, geschilde aardappel in blokjes. Voeg deze, samen met 150 gram runderreepjes toe aan de soep en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt. Laat de soep nog 15 minuten doorkoken zonder deksel. Roer af en toe even door. Zet het vuur uit en laat de soep nog 5 minuten staan in de pan, zonder deksel.

Liever een pittige variant? Ga dan voor de pikante goulashsoep! Of nóg sneller je goulashsoep op tafel? Probeer dan deze kant en klare goulashsoep!

Paprika schoonmaken en snijden

Ook een paprika zie je vaak terug in goulash(soep). Hoe snijd je een paprika? In deze instructievideo laten we zien hoe je een deze veelzijdige groente schoonmaakt en snijdt.

Bekijk de video