IJs assortiment & zelf ijs maken

IJs is onmisbaar in ieder seizoen

Bekijk de lekkerste ijsjes

Zelf ijs maken: koud kunstje!

Een ijsje... dat is nou écht een genietmomentje voor jong en oud, weer of geen weer. En iedereen heeft zo een favoriet. Ga jij voor een waterijsje, Magnum of een uitgebreide ijscoupe of ijstaart? Bekijk al het lekkere ijs uit ons assortiment of ga aan de slag met een waanzinnig recept om zelf ijs te maken. Zo leggen we je ondere andere uit hoe je een heerlijk dessert met vanille of mango ijs kunt maken.

IJs maken zonder ijsmachine

Je hoeft ijs niet te maken met een ijsmachine. Met deze recepten laten we zien hoe je heerlijk ijs kunt maken zonder ijsmachine.

Bekijk meer ijsrecepten

IJs soorten

Schepijs, softijs, waterijs, er zijn veel verschillende soorten ijs. Tot vermaak van de ijsliefhebber: alle soorten zijn namelijk hartstikke lekker.

Welke ijssoort is jouw favoriet?

Schep- en roomijs

Schepijs zie je vaak terug in een ijssalon met allerlei lekkere en bijzondere smaken. Maar schepijs is ook heerlijk om thuis op de bank op te peuzelen. Een lekker maar ook makkelijk toetje. Roomijs is hetzelfde ijs wat ze gebruiken bij schepijs. Het lekkerste aan roomijs is dat het ijs pas in de mond smelt, en dat er erg veel smaken van zijn, waaronder vanille. Er is dus genoeg keus voor iedereen! De bekendste is natuurlijk de Dame blanche.

Sorbetijs

Een sorbet is van oorsprong een ijsgerecht op basis van fruit en water. In Nederland staat sorbetijs ook wel bekend als een aantal bolletjes ijs overgoten met siroop of vruchtensaus, besprenkeld met fruit en slagroom. Zie je die grote schaal met sorbetijs al voor je? Liever zelf creatief bezig zijn in de keuken? Maak dan je eigen sorbetijs.

Waterijs

Een lekker waterijsje: daar ligt de vriezer vol mee in de zomer! Thuiskomen van een werk- of schooldag in de zomer? Dan is een verfrissend ijsje altijd een goed idee. Bekende waterijsjes zijn het raketje, het perenijsje of het regenboogijsje. Ook kun je zelf waterijsjes maken.

Softijs

Een softijsje kun je vaak bij een frietzaak halen als lekker toetje. Het softijs wordt uit een apparaat geschonken, vaak in combinatie met een hoorntje. Kies vervolgens je softijs sausje: discodip, chocoladesaus of toch nootjes? Hmmm, dat klinkt lekker.

Alles over zelf ijs maken

Kookvideo's om heerlijke recepten met vanille ijs te maken

 

Recept met ijs: dame blanche

In deze video laten we zien hoe je een heerlijke dame blanche van vanille ijs kunt maken. En de heerlijek chocoladesaus maakt dit recept zo goed. Dit nagerecht lukt altijd! 

 

Potjes vanilleroomijs granaatappelpitjes en noten

In deze kookvideo laten we zien hoe je potjes vanilleroomijs met granaatappelpitjes en noten maakt. Een heerlijk en makkelijk te maken nagerecht met in olijfolie en honing gemarineerde granaatappelpitjes.

Veelgestelde vragen over zelf ijs maken

Hoe kun je zelf ijs maken?

Hoe kun je mango-ijs maken?

Hoe kun je zelf vanille-ijs maken?

Kant-en-klare ijstaarten

Meer dan 40 verschillende ijsjes

Bekijk alle ijsjes

IJs: verwennerij voor elk seizoen

Een lekker ijsje is altijd gewenst, het hele jaar door! In de zomer is het eigenlijk altijd tijd voor een verfrissend ijsje, maar ook in de winter kun je volop genieten van ijs met de smaken van het najaar, zoals kaneel-, chocolade- of walnotenijs.  Met de feestdagen zie je vaak genoeg de spectaculairste desserts met ijs op tafel. Maar de keuze is reuze: er zijn veel verschillende smaken en soorten ijs. Ontdek alles over de verschillende soorten en smaken en kies het ijsje wat het beste bij jou past!

Meer ijspret?

Wil je zelf ijs maken of ben je op zoek naar meer ijsrecepten? We helpen je graag!

IJs recepten Zelf ijs maken Vanille ijs