Loading...

Duo kippensoep

Schoonzussen Eva en Gré houden allebei van kippensoep. Eva maakt een oer-Hollandse kippenbouillon, Gré een Aziatische soep. Ideale recepten om zondagmiddag op je gemak te maken. 

1. Aziatische kippensoep

Toen ik mijn man leerde kennen, kreeg ik er gelijk een zwager, schoonzus Eva én hun vriendenkring bij. Met die vriendenkring organiseren we regelmatig etentjes. Ook gaan we eens per jaar een weekend weg. Het recept voor deze soep bedacht ik na het afronden van mijn koksopleiding. Hij doet me denken aan mijn oudtante Greet, naar wie ik ben vernoemd. Zij kookte vaak Indisch. De gember en sojasaus geven een warme najaarssmaak aan de soep.” 

Bekijk het recept

2. Echte Hollandse kippensoep

“Gré en ik zijn al vijftien jaar schoonzussen. We gaan graag met elkaar op vakantie en eten regelmatig samen. Lekker met een wijntje erbij. Mijn kippensoep is een echte Hollandse bouillon. Het recept leerde ik van mijn moeder. Je kunt de bouillon zo eten, maar ik gebruik hem vaak als basis voor mijn Surinaamse pindasoep. Ik doe er dan pindakaas door en een schep sambal. Ik geef graag een buitenlandse twist aan mijn recepten, maar ik maak het nooit te ingewikkeld. Mijn schoonzus is de keukenprinses van ons tweeën.” 

Bekijk het recept

Meer kippensoep

Bekijk meer kippensoep recepten