Kaasfondue

Fonduepannetje op tafel, schaaltjes met brood, tomaat, wortel, ravioli, salami, aardappeltjes en een goed glas wijn erbij. Kaasfondue is altijd een goed idee. Gezellig, heerlijk en bovendien hoeft niemand te koken. Dus daarom voor de feestdagen ideaal als je niet urenlang in de keuken wilt staan. Geen stress, wél lang tafelen met familie of vrienden. En als je brood in de kaas valt? Dat is geen straf, want dat zijn juist de lekkerste stukjes.

Lekkere kaasfonduerecepten

Bekijk alle kaasfondue recepten

Met dit lijstje vergeet je niets als je gaat kaasfonduen

Een gezellige avond kaasfonduen op de planning? Met ons handige lijstje vind je makkelijk en snel alles voor je kaasfondue.

Perfecte kaas voor jouw fondue

Bekijk het assortiment kazen

Kaasfondue kookvideo

Hoe maak je kaasfondue? In deze instructievideo laten we zien hoe je een smaakvolle kaasfondue maakt.

Handige kaasfondue pakket

Wat dip je in je kaasfondue

Kaasfondue

Kaasfondue met vrienden en familie is ontzettend lekker én gezellig. Bij Jumbo haal je handige kant-en-klare kaasfondue, maar je kunt natuurlijk ook zelf kaasfondue maken. Met het basisrecept voor kaasfondue lukt dat zeker. Ook helpt onze handige kookvideo je om zelf kaasfondue te maken. Als je kaasfondue klaar is, is het tijd om te dippen. Wat je kunt dippen in je kaasfondue? Brood natuurlijk! Alle soorten: van een wit stokbroodje tot Turks brood of meergranen brood. Maar je kunt ook diepen met groente en fruit. Vooral tomaatjes, wortels, bloemkoolroosjes, stukjes paprika, komkommer, champignons en bleekselderij zijn geschikt. Ook kun je dippen met garnalen, gehaktballetjes, stukjes worst of ham. En wat een echte verrassing is? Dippen met nachochips in je kaasfondue!

Welke kaas is geschikt voor kaasfondue?

Niet alle soorten kaas zijn geschikt voor kaasfondue. De beste kaas als basis voor je kaasfondue is Emmentaler of Gruyère. Als je meer smaak aan je kaasfondue wil geven, kun je ook nog gorgonzola, geitenkaas, blauwaderkaas of jong belegen kaas toevoegen.