Loading...

Soep met kerst: recepten & inspiratie

Speciale soepen voor Kerst

Bekijk alle recepten

Geniet van lekkere soep tijdens kerst

Een pan die zachtjes pruttelt op het vuur, terwijl jij rustig kletst met je gasten of alvast aan de slag gaat met één van de andere gerechten. Soep met kerst is een ideaal onderdeel van je kerstmenu: makkelijk voor te bereiden en qua smaak kun je alle kanten op. Ook kun je variëren met een gebonden soep of een heldere soep met kerst. Serveer het in een mooi glaasje of kommetje en maak het af met feestelijke garnering, zoals verse kruiden. Soep doet het goed bij zowel een kerstlunch, -brunch als –diner. En heb je wel eens gedacht aan een klein soepje als amuse? Of geniet van een lekkere soep met kerst na een wandeling in de frisse buitenlucht.

5x Heldere soep voor kerst

Met een bouillon als soep met kerst houd je nog ruimte over voor de overige gangen. Kies daarom een heerlijke heldere soep deze kerst.

Bekijk alle feestelijke soepen

Heerlijk, makkelijk en toch zelfgemaakt

Bekijk alle soeppakketten

Kookvideo: soep of saus binden

Een gebonden soep met kerst maken? Heerlijk! We leggen je in deze video uit hoe je dit doet.

Zo bind je soep of saus

5x Gebonden soep voor kerst

Een goed vullende bijzondere soep met kerst serveren? Laat je gasten dan genieten van een gebonden soep deze kerst.

Meer inspiratie voor soep met kerst?

Met deze recepten voor een bijzondere soep voor kerst heb je het ideale lunch-, brunch- of voorgerecht te pakken. Heerlijke smaken, makkelijk te maken.

Tips voor een goede soep

Een bouillon als basis? Of toch liever een gebonden soepje? Deze video’s helpen jou de perfecte soep klaar te maken.

Vleesbouillon maken
Groentebouillon maken
Soep of saus binden

Veelgestelde vragen over soep voor kerst

Welke soep is geschikt met kerst?

Gemakkelijke en geweldig lekkere soep voor kerst

Een compleet kerstmenu verzorgen kan soms veel van je vragen. Heb je het al druk genoeg? Kies dan een van onderstaande kant-en-klare producten, waarmee je toch een bijzondere soep voor kerst hebt.

Soep kerst

Een kerstmenu is niet compleet zonder een overheerlijke soep. Kies een lekkere soep voor kerst en serveer het eens op een andere manier, zoals in een mooi glaasje. Of ga voor een traditionele soep, maar maak er toch iets feestelijks van met bijvoorbeeld verse kruiden als garnering. Wij helpen je graag aan inspiratie voor speciale soepen voor kerst.

Bij soep denk je al snel aan een voorgerecht of een tussengerecht. Maar je kunt het ook in hele kleine porties serveren als amuse. Of kies een lekkere soep als onderdeel van een feestelijke brunch of lunch. Je kunt met soep deze kerst alle kanten op met soep. Zelfgemaakte soep is natuurlijk het lekkerst. Maar heb je niet zo veel tijd of zin om lang in de keuken te staan? Dan hebben we ook en ruime keuze aan kant-en-klare soepen, waaronder verschillende verse varianten.

Kerst Kerstdiner Voorgerecht Hoofdgerecht Dessert Borrel Gourmet Kerstrecepten Ontbijt