Loading...

Zo maken Maxine en Trijntje sushi

"Hoi, wij zijn Maxine en Trijntje en zijn stapel op suhsi en maken het vaak zelf. Je kunt er alles in doen wat je lekker vindt. Deze met surimi is onze favoriet."

Recept sushi van Maxine en Trijntje

Wat heb je nodig?

  • 400 g sushirijst 8 norivellen
  • 60 ml sushiazijn 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • 1⁄2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 pakje surimi sticks (200 g)
  • zeef
  • bamboematje gewikkeld in vershoudfolie 

Hoe maak je het?

Doe de rijst in de zeef en spoel af onder stromend water tot het spoelwater helder is. Doe de rijst dan in een pan, schenk er 800 ml water bij en breng aan de kook. Kook de rijst eerst 2 min. op hoog vuur zonder deksel. Draai dan het vuur laag en kook nog 10-12 min. met het deksel op de pan tot de rijst al het water op heeft genomen. Schep de rijst in een lage schaal en meng er de helft van de sushiazijn door. Doe de rest van de azijn met de suiker en het zout in een kommetje en roer tot beide zijn opgelost. Meng dit ook al omscheppend door de rijst.   Halveer de komkommer in de lengte, schep er met een theelepel de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm breed. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de lengte in repen. Halveer de surimisticks in de lengte. Leg een norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje. Maak je handen nat en verdeel een dun laagje rijst over de helft van het norivel van het 1e tot het 4e streepje op het vel. Leg er 2 stukken surimi, een reep komkommer en een reep avocado op. Rol het vel op om de vulling heen met behulp van het matje. Knip er de overtollige nori af, maar laat 1 cm zitten. Maak dit nat en plak zo de sushirol dicht. Snijd de sushirol in 6 gelijke stukken. Maak zo nog 7 rollen en snijd die ook in gelijke stukjes. 
Bekijk het recept

Meer sushi recepten

Wat kook jij het liefst?

Heb jij ook zo’n lekker recept, net als Maxine en Trijntje? Mail dan je recept, naam en leeftijd naar hallojumbo@lbl.nl o.v.v ‘Keukenhelden’.