Loading...
< Alle knutseltips

Knutselen met gekleurde rijst

Met rijst kun je de lekkerste gerechten maken, maar je kunt er ook leuk mee spelen.  Maak rijst in je favoriete kleuren en meng alles door elkaar voor magische regenboogrijst. Of houd iedere kleur apart om mee te knutselen. Hoe je dat doet? Volg daarvoor ons stappenplan.

Dit heb je nodig

Zo maak je speelrijst

Stap 1

Verdeel de rijst in de diepvries zakken. 
Bijvoorbeeld: 4 zakken van 200 gram. De laatste 200 gram kun je ongekleurd laten, de witte rijst steekt later goed af tussen de kleurtjes.

Stap 2

Doe enkele druppels kleurstof op een lepel, voeg de azijn toe en giet het in het zakje met rijst. 
Rits het zakje dicht, schud en kneed de vloeistof door de rijst. Schud net zo lang tot alle korrels een kleurtje hebben. Als je de kleur nog te licht vindt, kun je nog wat toevoegen.

Stap 3

Herhaal deze stappen om alle kleuren te maken die je leuk vindt!

Stap 4

Je kunt de kleurtjes gescheiden bewaren om er bijvoorbeeld mee te knutselen. Maar je kunt ook (een gedeelte) mengen voor één groot kleurenfeest! 

Stap 5

Tot slot hebben wij de witte rijst en ook nog doorheen gemengd. Het speelplezier kan beginnen. Kinderen kunnen voelen, scheppen, mengen, plakken, in flesjes scheppen, er weer uit schudden: laat ze vooral hun fantasie gebruiken. 

Bewaar je de gekleurde rijst gescheiden dan kun je er ook mee knutselen. Maak bijvoorbeeld met witte en blauwe rijst een leuke kaart voor een pasgeboren kindje!

Meer inspiratie voor kinderen

Op zoek naar meer ideetjes wat je kunt doen met je kind? We helpen je graag verder!

Alles voor kids Kleurplaten Spelletjes Knutselen Koken met kids Buitenspelletjes Bakken Weetjes Keukenhelden