Loading...

Vrolijke beestenboel

Begin Pasen extra vrolijk met deze diertjes

Knutselen met eieren

Niet alleen hazen zijn welkom tijdens Pasen. Deze diertjes maken het paasfeest pas echt compleet! Maak de hele boerderij compleet. Wat is jouw favoriete dier? Maak er een vrolijke beestenboel van.

Hennie de haan

Snijd het kapje van een hardgekookt ei, zet het ei omgekeerd neer. Maak van een plakje winterwortel een kam door er driehoekjes uit te snijden. Maak boven op de kop met een scherp mesje een inkeping en steek hier de kam in. Maak ook een inkeping aan de voorkant en steek hier een uitgesneden driehoekje winterwortel in als snavel. Prik aan weerszijden van de kop 2 kruidnagels in het ei als ogen. 

Kiki het konijn

Snijd in de lengte een dun plakje van een hardgekookt ei en zet het ei neer. Maak op 1/3 van het lijfje een schuine inkeping met een scherp mesje. Snijd een driehoekje uit het afgesneden plakje en steek wat er overblijft in de inkeping als oren. Maak oogjes van 2 zwarte peperkorrels

Mees de muis

Snijd in de lengte een dun plakje van een hardgekookt ei en zet het ei neer. Maak aan weerszijden inkepingen met een mesje en steek daar 2 dunne plakjes bospeen in als oren. Maak een staartje van het onderste stukje van de bospeen, ogen van zwart sesamzaad en een neusje van een roze peperbes (uit 4-seizoenenpeper). 

Patje de pinguïn

Snijd het kapje van een hardgekookt ei, zet het ei omgekeerd neer. Maak een hoofdje van een zwarte olijf zonder pit en vleugels van een gehalveerde zwarte olijf, die je met een cocktailprikker* aan het lijfje bevestigt. Snijd uit een plakje winterwortel een driehoekje voor de snavel en gebruik de rest voor de voetjes.

*Let op: verwijder de prikker vóór de eerste hap. 

Uma de uil

Snijd het kapje van een hardgekookt ei en zet het ei omgekeerd neer. Snijd 2 plakjes van een gevulde olijf en plak deze aan weerszijden van de snavel. Snijd uit een plakje winterwortel een driehoekje voor de snavel 

Freddy het varken

Snijd een dun plakje in de lengte van een hardgekookt ei en zet het ei neer. Maak van een plakje knakworst een snuit. Prik er 2 gaatjes in met een cocktailprikker als neusgaten en maak hem met een cocktailprikker* vast aan het lijfje. Maak van een ander plakje knakworst 2 driehoekjes als oortjes. Maak boven op de kop 2 schuine inkepingen met een scherp mesje en steek hier de oortjes in. Maak voor de ogen 2 inkepingen en stop hier 2 zwarte peperkorrels in.

*Let op: verwijder de prikker vóór de eerste hap. 

Meer leuke ideetjes voor Pasen

Emojidieren

Dit jaar geen mobiele telefoons of tablets aan de paastafel, maar zeg het met emoji-eieren! 

Bekijk de uitleg >
Boerderijdieren

De hele boerderij compleet! Maak van een ei je favoriete boerderijdiertje. 

Bekijk de uitleg >
Wasknijper kuikens

Met een wasknijper kun je een kuikentje tevoorschijn toveren. Piep piep... 

Bekijk de uitleg >
Eierdopje in de vorm van een kip

Tok, tok! Dit eierdopje in de vorm van een kip maak je met een eierdoos.

Bekijk de uitleg >

Inspiratie voor het voorjaar

Op zoek naar extra leuke, lekkere en voordelige ideetjes voor het voorjaar? Laat je inspireren.

Aardbeien Avocado Asperges Asperges ham-ei Asperges met zalm Aspergerecepten Aspergesoep Aubergine Bananen Eieren Wrap-hapjes Wortel