Latte macchiato maken

Alles over latte koffie

Latte macchiato: het lekkerst in laagjes!

Wat een traktatie: een latte macchiato! Latte koffie is een espresso met veel opgeklopte melk. Deze koffie bestaat uit 1/4e deel koffie en 3/4e deel warme melk. Latte macchiato betekent letterlijk gevlekte koffie, doordat de koffie als laatste in de kop met melk wordt geschonken. Ontdek onze latte macchatio recepten. Ook vind je bij Jumbo alles om zelf een latte koffie te maken. Geen tijd of zin? We hebben zelfs kant-en-klare latte macchiato's bij Jumbo. En probeer ook eens een iced latte. Zalig in de zomer!

De beste koffiebonen voor latte koffie

De basis voor een latte macchiato? De koffie natuurlijk! Bij Jumbo heb je allerlei soorten koffie om een goede espresso van te maken. Voeg de melk toe en klaar is je latte.

Verschillende soorten latte

Latte macchiato is misschien wel de bekendste vorm van latte. Maar er zijn meer soorten latte. Zo is er de chai latte. Dit is een chai thee met opgeschuimde melk. Een matcha latte bestaat uit matcha poeder met opgeschuimde melk. 

Latte macchiato kcal

Benieuwd hoeveel kcal er in een latte macchiato zitten? Uiteraard is dat afhankelijk van hoe je hem maakt: met name de hoeveelheid suiker en melk zijn bepalend. Koffie bevat nauwelijks calorieën. Maar gemiddeld bevat 250 ml latte macchiato 128 kcal. 

Makkelijk & snel zelf latte macchiato maken 

Geen tijd om zelf aan de slag te gaan met melk? In ons assortiment vind je allerlei producten om zelf een latte macchiato mee te maken.

5x Latte macchiato recept & andere latte's

Wil je zelf een latte macchiato maken? Kies een latte macchiato recept of kies een ander recept om een lekkere latte te maken.

Mmm... Iced latte

Op een zomerse dag is een dampende kop koffie waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Een heerlijke ijskoffie is dan de uitkomst. Je hebt ze in allerlei soorten, maten en smaken. Zo ook de iced latte. Een iced latte maken doe je zo:

  1. Vul een groot glas met ijsklontjes.
  2. Giet er een shot espresso of sterke koffie overheen.
  3. Schenk er flink wat melk bij.
  4. Voeg naar smaak suiker of een siroop met smaakje toe. 
  5. Kies eventueel nog toppings voor een extra speciale iced latte.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste bonen?

Bekijk de smaakwijzer om de juiste bonen voor jouw koffie te kiezen. Zo kun je zelf de lekkerste latte macchiato maken.

Bekijk de smaakwijzer

Veelgestelde vragen latte macchiato

Wat is een latte macchiato?

Hoe maak je zelf een latte macchiato?

Hoeveel melk gaat er in een latte macchiato?

Wat is het verschil tussen een latte en een latte macchiato?

Hoeveel calorieën zit er in een latte macchiato?

Wat is het verschil tussen een latte macchiato en een cappuccino?

Meer koffie inspiratie?

Alles over koffie Lungo Espresso Ristretto Cappuccino Latte IJskoffie Americano Frappuccino Flat white Cortado Smaakwijzer Barista tips voor thuis