Loading...
< Bekijk alle landen

Inspiratie uit Italië

Haal de Italiaanse keuken in je eigen huis

Alles over Italië

Italië is een prachtig land om op vakantie te gaan. Niet alleen vanwege de mooie, culture steden, meren, bergen of zee… maar misschien bovenal vanwege de Italiaanse gerechten. Goed nieuws: de pareltjes uit de Italiaanse keuken haal je gewoon zo in huis. Wil jij echt een Italiaanse start van de dag? Dan ontbijt je met een perfecte cappuccino en cornetto (vers croissantje). En zeg nou zelf: wat wil je nog meer?

Het beste uit de Italiaanse keuken

Pizza

Mmm… pizza is gewoon altijd een feestje! Maar de lekkerste maak je natuurlijk gewoon zelf. Met zo’n heerlijk dunne bodem. Zo waan jij je echt in een ristorante.

Ontdek alle pizza recepten >

Pasta

Lasagne, spaghetti, macaroni of tortellini. Pasta is één van de belangrijkste gerechten in Italië. Maak weer eens de echte klassiekers zoals een carbonara of een traditionele bolognese.

Ontdek alle pasta recepten >

Risotto

Als je echt een goede risotto op je bord hebt, dan weet je niet wat je proeft. Boterzacht en vol van smaak. Neem de tijd om zelf een perfecte risotto te maken. Roeren, roeren, roeren.

Ontdek alle risotto recepten >

Haal het beste uit Italië in huis

Bekijk meer Italiaanse producten

Een vriendelijk woord Italiaans

Hallo   -   Ciao

Dag   -   Arriverderci

Goedemorgen   -   Buon giorno

Goedemiddag   -   Buon pommerigio

Goedenavond   -   Buena sera

Goedenacht   -   Buona notte

Eet smakelijk   -   Buon appetito

Dankjewel   -   Grazie

Top 3: Italiaanse desserts

1. Tiramisu

Hoe kan het dat je na pasta of pizza nog ruimte hebt voor tiramisu? Dat blijft een Italiaans raadsel. Maar dit dessert is zo goddelijk, dat er altijd nog een hapje bij kan.

Bekijk alle tiramisu recepten >

2. Semifreddo

Semifreddo is een halfbevroren dessert. De naam zegt het al. Deze bijzondere structuur is de basis voor een perfect, Italiaanse dessert. Heerlijk met aardbeien.

Bekijk het recept >

3. Panna cotta

Een zijdezacht Italiaans dessert gemaakt van slagroom. Mmm… de moeite waard om te maken. In combinatie met snippers witte chocolade kan je dag niet meer stuk.

Bekijk het recept >

Italiaanse weetjes

Italië is 7 x zo groot als Nederland. De meest populaire steden zijn Rome, Venetië, Florence, Milaan en Napels. Italianen eten gemiddeld 28 kilo pasta per jaar per persoon. Italië heeft meer dan 450 eilanden. Koffie is typisch Italiaans. Dus geniet net als de Italianen van je kopje cappuccino, espresso, koffie of latte machiatto. Prosecco is niet alleen een heerlijke drankje, je kunt er ook ijsjes van maken. IJs + prosecco = dubbel Italiaans genieten.

Breng Italië in huis

Kleurplaat Italië

Download de kleurplaat met daarin de hoogtepunten van ‘t land. Leuk om een wedstrijd van te maken. Degene met de mooiste kleurplaat, bepaalt de smaak Italiaans ijs.

Download kleurplaat >

Knutsel de toren van Pisa

Kunnen we niet naar Pisa? Dan halen we Pisa toch gewoon in huis. Knutsel zelf de toren van Pisa. Een beetje schuin hoort er natuurlijk bij.

Bekijk knutseltip >

Risotto met vodka van Viggo Waas

Cabaratier Viggo Waas steelt bij zijn vrienden vaak de show met het Italiaanse recept risotto met venkel en vodka. Dat belooft dus veel goeds. 

Bekijk alle favoriete vakantiegerechten>

Ontdek alle andere landen

Wat is jouw volgende vakantiebestemming thuis?

Spanje Mexico Frankrijk Nederland Azië Italië