Loading...
< Bekijk alle landen

Inspiratie uit Spanje

Haal de Spaanse keuken in je eigen huis

Alles over Spanje

Spanje is niet voor niets zo populair als vakantiebestemming. De heerlijke stranden, mooie steden, het lekkere eten en de ontspannen sfeer zijn stuk voor stuk ingrediënten voor een perfecte vakantie. Haal ‘t beste van Spanje in huis met deze tapasrecepten en tips. De beste tip: gun jezelf een siësta.

Het beste uit de Spaanse keuken

Paella

Een grote pan paella geeft dat echte Spaanse gevoel. Hoe leuk om dit gerecht met rijst eens zelf te maken? Ideaal als je niet kunt kiezen tussen vlees en zeevruchten. Want die mix je gewoon in dit recept.

Ontdek alle paella recepten >

Tapas

Oeh la la, tijd voor tapas! Zet een tafel vol met kleine gerechtjes: van albondigas, Spaanse gehaktballetjes, en serranoham tot zelfgemaakte patatas bravas. Zo maak je er zelf een Spaanse tapasavond van.

Ontdek alle tapas recepten >

Tortilla

De tortilla is een typisch Spaans gerecht wat je warm en koud kunt eten. Het is een soort omelet met ei, aardappels, olijfolie en knoflook. Aan te vullen met bijvoorbeeld paprika, ui of tomaat.

Ontdek alle tortilla recepten >

Haal het beste uit Spanje in huis

Bekijk meer Spaanse producten

Een vriendelijk woord Spaans

Hallo   -   Hola

Dag   -   Adiós

Goedemorgen   -   Buenas días

Goedemiddag   -   Buenas tardes

Goedenavond   -   Buenas noches

Eet smakelijk   -   Buen provecho

Dankjewel   -   Gracias

Top 3: Spaanse lekkernijen

1. Churros

Churro is een soort Spaanse donut of oliebol, maar dan in een andere vorm. Een zoete snack die lekker is op ieder moment van de dag.

Bekijk het recept >

2. Sangria

Krijg een echt zomers gevoel met een kan sangria. Dit typisch Spaanse drankje op basis van rode wijn en fruit is een traktatie. Salud.

Bekijk het recept >

3. Patatas bravas

Mmm… lekker als tapa, als snackje of serveer van die heerlijke patatas bravas bij je hoofdgerecht. En Spaanse tip: serveer er aïoli bij.

Bekijk het recept >

Spaanse weetjes

Spanje heeft bijna 5.000 km kustlijn waar een groot deel stranden van zijn. De meest populaire steden zijn Barcelona, Madrid, Valencia en Granada. Spanjaarden zeggen graag: ‘mañana’. Daarmee willen ze zeggen: ‘doe rustig aan, komt morgen wel.’ In Spanje houden ze graag een siësta. Dat is een middagdutje als de zon op zijn warmst is. Spanje is het enige land in Europa waar bananen groeien.

Breng Spanje in huis

Kleurplaat Spanje

Download de Spaanse kleurplaat met daarin de hoogtepunten van ‘t land. Wie maakt er de mooiste kleurplaat van?

Download kleurplaat >

Knutsel een Spaanse touringcar

Olé, we gaan met zijn allen met de bus door Spanje rijden. Knutsel deze Spaanse touringcar. Extra leuk met foto's van de familie.

Bekijk knutseltip >

Paella van Kimberley Klaver

Dit typische Spaanse gerecht geeft actrice en radio-dj Kimberley Klaver een echt vakantiegevoel. Met paella waan je je dan ook aan de Spaanse costa's.

Bekijk alle favoriete vakantiegerechten>

Ontdek alle andere landen

Wat is jouw volgende vakantiebestemming thuis?

Spanje Mexico Frankrijk Nederland Azië Italië