Loading...

Tips voor babyvoeding: 10 tot 12 maanden

Zelf de lekkerste maaltijden maken voor je kindje

Vertrouwd raken met grovere voeding

Je kindje zal wellicht wat tijd nodig hebben om vertrouwd te raken met de grovere stukjes. Bij de één zal dit makkelijker gaan dan bij de ander. Moet je kindje soms kokhalzen? Je hoeft hier niet van te schrikken; dit is een natuurlijke beschermingsreactie. Naarmate je meer oefent, zal dit vanzelf minder worden en uiteindelijk helemaal verdwijnen. De belangrijkste tip is ook hier weer: wees geduldig, dwing je kindje nergens toe en volg het tempo van je kindje. Als je blijft herhalen, zal je zien dat je vanzelf zijn nieuwsgierigheid wekt.

Download voedingsschema voor 10-12 maanden Lees meer over koken voor je kindje

Van brabbelen naar eerste echte woordjes

Je baby brabbelt er vast al lustig op los. Het duurt nu niet lang meer voordat hij zijn eerste woordje zegt. Wat zal het zijn: mama of papa? Het kan ook zijn dat je kindje met een ander woord begint. Bijvoorbeeld ‘kat’ of ‘oh-oh’. Wees dus niet teleurgesteld. Kinderen beginnen met wat ze het makkelijkst kunnen uitspreken. Je baby leert elke dag meer over taal. En na 10 tot 12 maanden hoor je hem de eerste dierengeluidjes nadoen, en uiteindelijk ook dat eerste ‘echte’ woordje.

Help je kletskous op weg

Je zult merken dat je baby je in heel veel dingen gaat nadoen. Daar zijn baby’s namelijk erg goed in. Dat geldt dus ook voor praten. Klets daarom maar lekker veel tegen je baby. Daar leert hij de taal en nieuwe woordjes van. Maar als je hem vertelt wat er in huis gebeurt, leert hij ook de wereld om zich heen begrijpen. Wijs dingen dus aan benoem ze. Zo leert hij hoe dingen heten. ‘Daaaag’ roepen en zwaaien zal hij snel in verband brengen met weggaan. Jouw lichaamstaal en stemgebruik zijn onderdelen die je baby van je afkijkt en waar hij van leert of hij dingen ‘goed’ of ‘slecht’ doet. Dat is belangrijk om te onthouden als je je baby dingen voordoet.

Lees meer over eerste woordjes van je kindje

Ons assortiment voor 10 tot 12 maanden