Loading...

Tips voor babyvoeding: vanaf 15 maanden

Nutrilon Dreumesmelk voor extra ondersteuning

In de eerste 1000 dagen groeit je kleintje sneller dan ooit. Wist je dat je kindje in de eerste 3 jaar van zijn leven maar liefst 50% in lengte groeit, 5 keer zo zwaar wordt en zijn hersenen met gemiddeld 1 gram per dag groeien? Voor al die reuzesprongen heeft je kleine ontdekker veel voedingsstoffen nodig. Met genoeg voedingsstoffen kan je kindje elke dag opnieuw werken aan zijn groei, immuunsysteem en ontwikkeling. Doordat we al meer dan 120 jaar onderzoek doen naar de voedingsbehoeften van kindjes, weten we welke invloed voeding heeft op hun spectaculaire groei. Zo hebben wij Nutrilon Dreumes- en Peutermelk met Pronutra ontwikkeld, die je kunt gebruiken als onderdeel van de dagelijkse gezonde en gevarieerde voeding van je kindje.

Zelf met een lepeltje hapjes naar de mond brengen of lekker met de handjes eten. Hoe je het eten ook aan je kindje aanbiedt, je dreumes kan soms een lastige eter zijn. Omdat het af en toe moeilijk kan zijn voor je kindje om al zijn maaltijden op te eten, is het mogelijk dat hij niet altijd de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. Nutrilon Dreumesmelk, als onderdeel van gezonde en gevarieerde voeding, kan je kleintje helpen om extra voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine D en calcium binnen te krijgen. Tweemaal per dag een beker Nutrilon Dreumesmelk van 150 ml, ondersteunt je kleintje in deze extra behoefte. Nutrilon Dreumesmelk is ook verkrijgbaar in kant- en-klare literpakken en kun je eenvoudig toevoegen aan het gebalanceerde dagmenu van je kindje. De samenstelling van Nutrilon Dreumesmelk ondersteunt je kleintje op veel manieren:

  • Vitamines A, C en D ondersteunen de weerstand van je kindje;
  • IJzer ondersteunt de normale hersenontwikkeling van je kindje;
  • Onverzadigde vetzuren ALA en DHA dragen bij aan de hersenontwikkeling;
  • PronutraTM bevat onze gepatenteerde mix van vezels GOS:IcFOS.

Nutrilon Dreumesmelk 4 en Nutrilon Peutermelk 5 zijn speciaal gemaakt om de ontwikkeling van je kindje ook in deze levensfase te ondersteunen. Met 2 bekertjes per dag, als onderdeel van een gezond menu, krijgt je avonturier de nodige extra voedingsstoffen binnen.

Ontdek het assortiment Lees meer over Dreumesmelk

Jong geleerd is oud gedaan

In de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor het voedingspatroon op latere leeftijd.

Wennen aan verschillende smaken

In de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor het voedingspatroon op latere leeftijd. Laat je kindje daarom al op jonge leeftijd wennen aan verschillende smaken en structuren. Hoe vaker je je kindje op jonge leeftijd groente aanbiedt, hoe meer groente hij later gaat waarderen.

Beginnen met groente

Uit Nederlands onderzoek blijkt dat kinderen die beginnen met groentehapjes later meer groente eten dan kinderen die starten met fruit. Als je je kindje eerst laat wennen aan groente, dan staat hij meer open voor de smaak ervan en waardeert hij groente meer als hij ouder is. Je kunt al vanaf 4 maanden beginnen met het geven van kleine hapjes groente. Overleg met het consultatiebureau wanneer jouw kindje kan starten met zijn eerste hapje. Door hier al op jonge leeftijd mee te starten, ontwikkelt je kindje gezonde eetgewoonten voor later.

Lees meer over gezonde eetgewoontes van je kindje >

Ons assortiment voor 15+ maanden