Loading...

Croissants

Een feestelijk begin van de dag

Bekijk alle recepten

Croissants

Of je de dag nu begint met een uitgebreid ontbijtje of een gezellige brunch met de familie: een croissant maakt het begin van de dag extra feestelijk. Bij Jumbo houden we ook van deze lekkernij uit Frankrijk. Je vindt ze in allerlei soorten en maten in ons assortiment: om zelf te maken, af te bakken of vers uit onze bakkerij. Welke vind jij het allerlekkerst?

Croissants zelf maken

In een handomdraai maak je zelf de lekkerste croissants. Voor een heerlijk ontbijt op bed met Moederdag, een gezellige paasbrunch of voor een smakelijk zondags ontbijt met het gezin. Om het feest compleet te maken, kun je met croissants ook hele lekkere gerechtjes maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zoete croissanttrifle of een hartige croissantkrans? Laat je inspireren door onze mooie recepten met croissants in de hoofdrol!

Recepten met croissants

Bekijk alle recepten met croissants

Een feestelijke start van de dag! 

Tijd: 35 min Aantal ingrediënten: 9
Bekijk het recept

De oorsprong van croissants

Frankrijk staat bekend om zijn roomboter croissants. Op iedere hoek van de straat en bij iedere boulangerie kun je deze lekkernij verkrijgen. Grappig om te weten, is dat de croissant oorspronkelijk helemaal niet uit Frankrijk komt. Van origine komt het croissantje namelijk uit Oostenrijk. Er doen verschillende verhalen de rondte over hoe hij dan in Frankrijk terecht is gekomen. Sommige mensen zeggen dat de Weense zakenman August Zang de bedenker was van de croissant. Anderen zeggen weer dat Marie Antoinette, vrouw van koning Louis XVI de croissant heeft meegenomen naar Frankrijk. Tegenwoordig neem jij een smakelijke roomboter croissant mee uit de bakkerij van jouw Jumbowinkel. Hmm, genieten!

 

Waar komen Jumbo's croissants vandaan?

In Oldenzaal in Overijssel worden de verse roomboter croissants van Jumbo gemaakt. Hoewel de croissant een typisch Frans broodje is, komt hij oorspronkelijk uit Wenen. Bloem, water en gist worden gemengd tot een een samenhangend deeg. Wist je dat een roomboter croissant uit wel 20 tot 30 laagjes deeg bestaat? Jaarlijks worden er wel 100 miljoen roomboter croissants geleverd aan Jumbo. De croissants worden in de winkel vers afgebakken. Geniet van die heerlijke croissants van Jumbo.

 

Instructievideo: Croissants maken

Hoe maak je zelf croissants? In deze instructievideo laten we zien hoe je in een handomdraai heerlijke goudbruine croissants uit eigen oven op tafel zet.

Bestel jouw favoriete croissants

Ontdek het assortiment