Overnight oats

Simpel, smaakvol en snel ontbijt

Overnight oats

Met overnight oats zorg je voor een goed en gezond begin van de dag. Deze variant van havermoutpap is dé oplossing voor iedereen die heerlijk wil ontbijten, maar in de vroege morgen nog geen puf heeft om creatief te zijn. Overnight oats maak je ’s avonds al klaar, zodat je ’s ochtends lekker kunt smullen. Van een fris, exotisch en vezelrijk ontbijt.

Recepten voor overnight oats

Overnight oats zijn meer dan zomaar een havermoutpapje uit de koelkast. Je kunt er de meest verrukkelijke combinaties mee maken. Op zoek naar inspiratie? Wij zetten een aantal heerlijke recepten voor overnight oats op een rij.

Ingrediënten voor overnight oats

De basis voor overnight oats bestaat uit havermout en melk. Maar je kunt ook aan de slag met boekweit, gortepap of quinoa. De koeienmelk is te vervangen door plantaardige kokos- of amandelmelk. Wat je ook kiest, je vindt het bij Jumbo.

Lekker voor erop

Overnight oats worden pas écht lekker als je ze een beetje leuk aankleedt. Met bijvoorbeeld toppings als vers fruit, noten en granola. Of wat dacht je van een schep pindakaas? Deze ingrediënten maken je gezonde ontbijtpap helemaal af.

Zelf granola maken

Een laagje granola vormt de ideale topping voor je overnight oats. Het geeft iedere hap een lekkere bite en zorgt bovendien voor een heerlijk volle smaak. Granola koop je kant-en-klaar in onze supermarkt, of je maakt ze helemaal zelf. In deze instructievideo vertellen we stap voor stap hoe je dat doet.

Bekijk video

Wist je dat…

… havermout hartstikke gezond is? Deze graansoort is rijk aan vezels en vult daarom beter dan een gewone boterham. In combinatie met de melk, dat weer boordevol eiwitten zit, levert je dat een verzadigd gevoel op. Zo houd je het makkelijk vol tot de lunch.

… de verhouding tussen melk en havermout bij overnight oats super belangrijk is? Doe je er veel melk in, dan krijg je een havermoutsoepje en doe je er te weinig in dan wordt het haast havermoutklei. De perfecte verdeling is twee derde melk en een derde havermout.

… de ingrediënten van overnight oats gedurende de nacht soms opsplitsen in verschillende laagjes? De zware ingrediënten zakken naar de bodem en de melk ligt daar dan bovenop. Daarom moet je ’s ochtends eerst altijd nog even roeren voor je toeslaat.

… je de toppings er beter pas op het laatste moment in kunt doen? Fruit, chocoladeschaafsel en granola worden hartstikke zompig als ze een hele nacht in de pap liggen te weken. Doe je ze er vers op, dan zorgen ze juist voor een lekkere bite. En geloof ons: dat wil je!

Wil je variëren met je ontbijt of lunch? We hebben nog veel meer recepten voor ieder moment van de dag. 

Brood Brood bakken Brood gemaakt van brood Brood recepten Brunch Bruschetta
Club sandwich Croissant Goudeerlijk brood Oorsprong Goudeerlijk brood Vers ingevroren Goudeerlijk brood High tea
High tea sandwiches Kaiserbroodje Kaneelbroodjes Lunch Muesli Ontbijt
Salade Sandwich Smoothies Tosti Wentelteefjes Wentelteefjes recepten