< Terug naar Hallo Jumbo magazine

Stel je rijsttafel samen

Bekijk de specialiteiten van het huis

Bekijk alle Oosterse recepten

Het is niet zo makkelijk als nummertjes bestellen van de kaart bij een Indonesisch restaurant... maar je kunt natuurlijk ook zélf een Indische rijsttafel maken. Maak een aantal Aziatische gerechten en serveer er sambal, kroepoek en atjar bij. Dat wordt zeker samen genieten. Selamat makan!

Kies je basis

De basis van je rijsttafel is natuurlijk vaak rijst. Maar je kunt ook variëren met nasi, bami, mie of noedels. Wil je minder koolhydraten eten? Dan is bloemkoolrijst een perfecte en gezonde oplossing.

Kies je vlees, vis of vleesvervangers

Als je een rijsttafel maakt, serveer je meestal meerdere gerechten met vlees, vis, tofu of andere vleesvervangers. Waar ga jij voor?

Kies je groente

Bij Jumbo vind je de perfecte groentenmixen voor een rijsttafel. Deze handige zakjes zitten boordenvol met taugé, paprika, prei en andere groenten die uitstekend passen bij de Oosterse keuken.

De lekkerste sausjes voor erbij

Spice up your meal! Met deze pittige sausjes zorg je voor extra veel smaak aan je Aziatische gerecht. 

Maak je rijsttafel compleet

Als je een bordje vol met lekkers hebt, zijn de toppings de extra traktatie van een rijsttafel. Strooi er nog wat knapperige uitjes over en geniet van een stuk kroepoek.

Meer inspiratie? Oosterse recepten

Natuurlijk helpen wij je een handje met originele recepten voor je rijsttafel. Stap voor stap leggen we uit hoe je deze Oosterse gerechten maakt. Met onze recepten tover je zeker een (rijst)tafel vol lekkers.

Bekijk meer Oosterse recepten

Recepten voor een rijsttafel

Heb jij zelf al eens een rijsttafel gemaakt? Een rijsttafel is een tafel vol met lekkere Indonesische gerechtjes. De basis is oorspronkelijk rijst, zoals de naam al verraadt. Maar je kunt variëren met nasi, bami of noedels. Daarbij serveer je een aantal gerechten met vlees of vis, zoals rendang, kipsaté of pittige vis (pepesan).

Ook mogen Indische gerechten met groente niet ontbreken. Typische recepten met groente voor een rijsttafel zijn sajoer boontjes, zoetzure salade met komkommer en gado gado. Onmisbaar bij de rijsttafel zijn de toppings zoals satésaus, kroepoek, gefruite uitjes, sambal en atjar. 

Het maken van een complete rijsttafel kost je wat tijd. Maar het goede nieuws is dat je de gerechten  al een dag eerder kunt maken. Zo worden de Indische gerechten eigenlijk alleen maar nog lekkerder. Het grote geheim van de Indische keuken zijn boemboes. Dit zijn kruidenmengsels die worden gebruikt in de Indonesische gerechten. De boemboes geven die heerlijke smaak aan je gerechten.