Schoonmaken & schoonmaaktips

Handigheidjes voor het schoonste resultaat

Bekijk alle schoonmaakproducten

Snel & simpel schoonmaken met Jumbo’s schoonmaaktips

Een opgeruimd huis zorgt een opgeruimd hoofd. Het wordt dus tijd om die handen uit de mouwen te steken en het huis helemaal fris te maken. Kijk je er tegenop? Met de tips van Jumbo wordt schoonmaken een koud kunstje. En je kunt er natuurlijk terecht voor alles wat je nodig hebt voor een schoonmaakbeurt. Van sponsjes tot badkamerreiniger: alles voor een lage prijs.

Oven schoonmaken

Schuif jij het schoonmaken van de oven ook steeds weer voor je uit? Niet nodig! Met de tips van Jumbo heb je de aangekoekte etensresten zo verwijderd.

Bekijk de tips >
Vaatwasser schoonmaken

Iets dat vaak vergeten wordt, maar oh zo belangrijk is: je vaatwasser zo nu en dan reinigen. Lees hier hoe je dat het makkelijkst doet.

Bekijk de schoonmaaktips >
Wasmachine schoonmaken

Als je je wasmachine regelmatig schoonmaakt, blijft je was er lekker fris uitkomen. Met onze schoonmaaktips is je wasmachine in no time spic en span.

Bekijk de schoonmaaktips >
Badkamer schoonmaken

Word jij blij van een blinkend schone badkamer? Ontdek de handige tips & tricks van Jumbo om met het grootste gemak je badkamer schoon te maken.

Bekijk de schoonmaaktips >

Tips voor de grote schoonmaak van Mevrouw van Eerd

Spuiten maar

Mooi strijken lukt niet als je wasgoed kurkdroog is. Doe je de was in een droger? Zet het programma op strijkdroog en ga dan pas strijken. Je wasgoed komt er minder gekreukt uit als je een kleine bal, zoals een tennisbal, in de trommel doet. Zo slaat het wasgoed niet in elkaar. Als je was toch te droog is, maak het tijdens het strijken met een plantenspuit iets vochtig. Alleen dan word je strijk perfect.

Wonderschoon

Natuurlijk gebruik je iedere dag een schoon doekje op het aanrecht. Vaatdoeken zitten immers razendsnel vol bacteriën. Microvezeldoekjes zijn fijn voor het aanrecht, maar ook om mee af te stoffen. Door de vezeltjes blijft vet, vuil en stof er beter aan zitten. Je maakt er dus beter mee schoon. Was daarna alle doekjes op 60 graden met een beetje wasmiddel (geen wasverzachter) en dan zijn ze weer netjes schoon.

Niet te droog

Veel huizen zijn zo goed geïsoleerd dat de lucht érg droog wordt. Dat merk je direct aan een droge keel en meer hoesten. In de winter is het daarom goed om ‘s nachts gerust een droogrekje met de was in de kamer. De was wordt droog en het binnenhuisklimaat beter.

Blij met een ouwe sok

Gooi je oude panty’s nooit weg! Met oude panty’s kun je van alles doen; zoals je schoenen poetsen. Omdat panty’s statisch zijn, trekken ze heel goed stof aan. Ze zijn vooral handig in gebruik in de badkamer, omdat daar veel stof en huidschilfertjes liggen. Met een oude panty over een stoffer haal je dat stof razendsnel weg.

Klein emmertje water halen

Als je gaat poetsen, heb je natuurlijk een emmer nodig. Maar gebruik vooral een klein emmertje van vier liter. Een kleine emmer scheelt in je watergebruik en je hoeft niet zo zwaar te tillen. Leg er wel even een oude handdoek onder, anders wordt de vloer weer nat.

Schoonmaken met voordelige schoonmaakmiddelen

Ga je flink schoonmaken in huis? Zorg dan dat je de goede schoonmaakmiddelen in huis haalt. Bij Jumbo vind je alles wat je nodig hebt en ben je lekker voordelig uit.

Bekijk alle schoonmaakmiddelen

Andere benodigdheden voor een poetsbeurt

Met de juiste schoonmaakmiddelen kom je al een heel eind. Maar fijne doekjes, sponsjes en andere hulpmiddelen zijn ook onmisbaar als je gaat schoonmaken.

Bekijk alle hulpmiddelen

Handige lijstjes voor een schone leef- en werkomgeving

Bekijk alle lijstjes

10 tips voor een vlotte schoonmaak

5 tips van Jumbo

Het werkt rustgevend
Opruimen werkt rustgevend omdat het ons het gevoel geeft dat we controle hebben over onze omgeving, zo blijkt uit onderzoek. Het leven zit vol onzekerheden, dus een netjes en voorspelbaar huis is dan wel zo fijn. 
Je wordt productiever
Wanneer je je werkplek opruimt, kun je je beter focussen én verhoog je je productiviteit. Dus weg met die tientallen post-its en rondslingerende paperassen! 
Je slaapt beter
Een schone slaapkamer is goed voor je nachtrust. De kans dat je goed slaapt is namelijk 19% hoger als je je bed (bijna) elke ochtend opmaakt. En 75% van de mensen zegt beter te slapen wanneer er frisse lakens op bed liggen. 
Milieubewuste schoonmaaktips
Schoonmaakmiddelen zijn schadelijk voor het milieu. In ecologische schoonmaakmiddelen zitten minder belastende stoffen en vaak is de verpakking recyclebaar. Milieubewust schoonmaken? Bij Jumbo vind je diverse ecologische schoonmaakmiddelen.
Ga voor routine
Maak van opruim- en schoonmaak- klusjes een routine. Neem bijvoorbeeld elke dag de wasbak af en breng wekelijks het glas weg. Dan neemt het huis jou niet over. 

5 tips van klanten

Doe de grote schoonmaak
Neem twee keer per jaar de tijd voor een grondige schrobbeurt. Sop die plekjes waar je normaal niet komt. Wissel ook je garderobe om. En zet ondertussen een muziekje op van de playlist hierboven! Het poetst een stuk lekkerder als ‘I Want To Break Free’ door de speakers schalt.
Altijd een schone poetsdoek
Doe elke keer dat je de vaatwasser aanzet een vaatdoekje in het bestekmandje. Dan heb je weer een bacterievrij doekje voor het schoonmaken.
Schoonmaaktips met azijn
Als het om schoonmaken gaat, weet oma altijd raad. Een veelzijdig middeltje uit grootmoeders tijd is azijn. Je spiegel weer laten glanzen? Azijn! Kalkaanslag verwijderen? Azijn!
Durf afstand te doen
Minder spullen = minder opruimen én makkelijker poetsen. Dus hop, weg met die drie kurkentrekkers. Een jaar niet gebruikt is weggeven of verkopen. En vergeet niet dat je spullen die je weinig gebruikt ook kunt lenen van buren en familie. 
Een frisse koelkast en voorraadkast
Verwijder muffe geurtjes uit je koelkast of voor- raadkast door een bakje met water en citroensap er voor maximaal een week in te zetten

Meer schoonmaaktips?

Ontdek de beste producten en tips voor het schoonste resultaat.

Schoonmaken Schoonmaken wasmachine Schoonmaken oven Schoonmaken badkamer Schoonmaken vaatwasser