Badkamer schoonmaken

De beste tips & tricks

Zo ga je te werk

Er lekker tegenaan in de badkamer

De badkamer schoonmaken hoeft geen vervelend klusje te zijn. Op deze pagina geven je allerlei tips voor een stralend resultaat. Ontdek onder andere hoe je in de badkamer de tegels het beste kunt schoonmaken, wat het beste helpt tegen kalkaanslag en hoe je de voegen van de badkamer kunt schoonmaken. Een fris huis zorgt voor een fris hoofd, dus handen uit de mouwen en kom in beweging!

De badkamer schoonmaken in 5 stappen

Hoe ga je te werk?

Draai de douchekop los en laat zo’n 2 uur weken in een emmer met 2/3 schoonmaakazijn en 1/3 warm water.  Spoel de douchekop af en verwijder kalkaanslag in de gaatjes van de douchekop met een tandenstoker of een oude afwasborstel. Maak vieze en doffe tegels schoon met een sopje van allesreiniger. Hardnekkige kalkvlekken op de tegels haal je weg met een beetje schoonmaakazijn op een doekje. Wil je de voegen van de badkamer schoonmaken? Neem een oude tandenborstel en doe hier wat dikbleek of schoonmaakazijn op. Ga er met de borstel overheen. Een makkelijke manier om de voegen van je badkamer weer vlekkeloos en fris te krijgen. Kalkaanslag op je glazen douchewand verwijder je met anti-kalkmiddel. Spray het middel op de douchewand en laat inwerken. Wrijf er vervolgens met een schone doek over en spoel af met water. Wanneer je na elke douchebeurt met een trekker over de douchewand gaat, blijft je douchecabine langer kalkvrij. De badkamerspiegel ontvet je het best met afwasmiddel. Doe een klein beetje afwasmiddel in een emmer water en neem met een microvezeldoekje de spiegel af. Wrijf vervolgens droog met een stuk keukenpapier om de spiegel streeploos schoon te maken.

Tip uit Hallo Jumbo!

"Als ik de badkamer grondig wil schoonmaken, gebruik ik altijd azijnreiniger. Die werkt op allerlei verschillende oppervlakken, zoals het bad, het toilet, badkamerkastjes en zelfs op de spiegel. Doe een half dopje in een teiltje water en schrobben maar."

In de badkamer de tegels schoonmaken

Ga je de badkamer tegels schoonmaken? Met deze tips laat je ze met het grootste gemak weer glimmen.

 • Zeepresten, vuil en kalk: met een kant-en-klare badkamerspray pak je de vlekken direct aan. Spuit de vlekken in, even laten inwerken en vervolgens kun je de badkamer tegels gemakkelijk schoonmaken met een doekje.
 • Na het schoonmaken van de tegels in de badkamer is het een aanrader ze in te wrijven met autowax. Mooi oppoetsen en de tegels blijven langer blinkend schoon.

De voegen van de badkamer schoonmaken

Voor de meesten niet het favoriete onderdeel: de voegen in de badkamer schoonmaken. Toch zijn er wat handigheidjes om deze klus zo te klaren.

 • Bewaar je oude tandenborstels. Daarmee kun je mooi in lastige hoekjes poetsen, zoals de voegen.
 • De voegen in de badkamer schoonmaken gaat moeiteloos met een mengsel van bleek en soda. Smeer het erop en laat een kwartier intrekken. Vervolgens afspoelen met water.

Meer schoonmaaktips voor de badkamer

 • Glansspoelmiddel werkt ideaal tegen kalk op de douchewand. Smeer het oppervlak ermee in en laat dit 10 minuten intrekken. Even afspoelen en weg is de kalk.
 • Heb je nog een oud borsteltje van de elektrische tandenborstel liggen? Giet er een beetje schuurmiddel of azijn op en laat dit even automatisch roteren langs de vieze plekjes in de badkamer. Handig rond kranen en afvoerputjes en voor de randjes bij de douche- of badwand.
 • Kalk in de douchekop ga je succesvol te lijf met een speciale snelontkalker. Gebruik deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
 • Spiegel streeploos schoon? Spray er wat multireiniger op, maak schoon met een microvezeldoek en wrijf even na met een droge doek.
 • Een douchegordijn wordt vaak erg vies door water en zeepresten. Was het gordijn in de wasmachine op de voorgeschreven temperatuur. Voeg een vaatwastablet, fijnwasmiddel én witte azijn toe en het gordijn is weer als nieuw.
 • Heb je last van kalk in de toiletpot? Strooi voor het slapen een theelepel waspoeder in de pot en de volgende ochtend is de kalk verdwenen.
 • Onmisbaar: een raamtrekker. Handig om aanslag en strepen te voorkomen op de douchedeur, de vloer of tegels van de badkamer.
 • Wrijf na het schoonmaken van de badkamer al het chroomwerk (kranen etc.) in met een zachte doek waarop je spiritus hebt gespoten. Zo wordt het hygiënisch schoon en blinkt het als nieuw. 
 • Niet alle materialen kunnen tegen elk schoonmaakmiddel. Lees daarom goed de verpakking.

Producten voor het schoonmaken van de badkamer

Meer schoonmaaktips?

Ontdek de beste producten en tips voor het schoonste resultaat.

Schoonmaken Schoonmaken wasmachine Schoonmaken oven Schoonmaken badkamer Schoonmaken vaatwasser