Fruit smoothie maken: recepten & inspiratie

Klaar? Blenden maar!

Bekijk al onze smoothie recepten

Fruit smoothie maken als een gezond tussendoortje

Vergeet chips en koekjes. Maak liever eens een fruit smoothie tussendoor. Net zo lekker en nog gezond ook. Op zoek naar inspiratie voor een verse fruit smoothie? Jumbo helpt je graag op weg met een aantal heerlijke smoothie recepten met fruit en handige tips. Vrolijk rietje erin en slurpen maar.

5x super lekkere smoothie recepten met fruit

Of je nu een fruit smoothie gaat maken met banaan, aardbeien of peren. Laat je door de smoothie recepten fruit van Jumbo inspireren. Zo tover je eenvoudig de lekkerste sappen uit je blender.

Zelf een fruit smoothie maken, doe je zo!

Een smoothie is een drankje van gepureerd fruit. Lekker verfrissend en nog gezond ook! Je kunt hiervoor zowel bevroren fruit als vers fruit gebruiken. Schil het fruit en snijd fijn. Voeg er wat zuivel aan toe, zoals yoghurt of melk. En eindig met een schepje honing. Doe alle ingrediënten in een blender en mix de fruit smoothie tot een romig en drinkbaar geheel. Mmm, lekker hoor!

Bekijk de video

De lekkerste ingrediënten voor een fruit smoothie

Alles wat je voor je favoriete smoothie recepten met fruit nodig hebt, vind je natuurlijk bij Jumbo.

Veelgestelde vragen over fruit smoothies maken

Welk fruit kun je in een smoothie doen?

Hoe maak je een gezonde smoothie met fruit?

Wat zit er in de basis in een fruit smoothie?

Handig als je een fruit smoothie gaat maken

Appel schillen

Een appel in je fruit smoothie is een goed idee. Ze zijn lekker friszoet en je hebt ze vrijwel altijd in huis. Bekijk deze video en ontdek hoe je een appel het beste kunt schillen.

Citrusvruchten snijden

Sinaasappel in je fruit smoothie? Lekker! Snijd een stuk van de bovenkant en de onderkant af. Haal vervolgens de schil in een beweging af van boven naar beneden en snijd in partjes.

Mango snijden

Door de harde schil lijkt het snijden van mango een hele uitdaging. Maar het is zó lekker in je fruit smoothie dat je die graag aangaat. De tips van Roberta maken het bovendien makkelijker.

Bevroren fruit voor in je smoothie

Bespaar jezelf het schilwerk en maak gebruik van bevroren fruit voor in je smoothie. Wat dacht je bijvoorbeeld van rood fruit of tropisch fruit? Je kunt er alle kanten mee op!

Meer smoothie inspiratie?

Ontdek ook onze andere lekkere smoothie-recepten.

Smoothies Aardbei smoothie Bananen smoothie Groene smoothie Mango smoothie
Açai bowl Mango smoothiebowl Smoothie bowl