Boerenkoolstamppot een recept waar je van opwarmt

Als het koude seizoen nadert, is het weer tijd voor een van de Hollandse klassiekers: boerenkoolstamppot. Met spekjes en rookworst of een vegetarische optie. Zo is de winter absoluut geen straf! Bekijk ons basisrecept voor een stamppot met boerenkool. Van alles wat we met boerenkool bereiden, is dit niet voor niets een klassieker.

Snel naar

Boerenkoolstamppot recepten Klassiek recept: boerenkoolstamppot met rookworst en spekjes Variëren met boerenkoolstamppot Veelgestelde vragen over boerenkoolstamppot Kookvideo: basisrecept boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot recepten om te variëren

De traditionele variant met spekjes en rookworst kennen we allemaal. Maar heb je ook wel eens boerenkoolstamppot met zalm geprobeerd? Of vegetarisch? Met onze boerenkoolstamppot recepten geef je er steeds een andere twist aan.

Boerenkoolstamppot anders - eindeloos variëren

Nog meer inspiratie nodig voor ouderwetse boerenkoolstamppot of juist een tikkeltje anders? Hier vind je vast en zeker jouw favoriete recept voor boerenkool stamppot.

Bekijk alle boerenkoolstamppot recepten

Handige lijstjes voor je boerenkool stamppot recept

Jumbo maakt het je graag makkelijk. Of je nu boerenkool stamppot of een ander oer-Hollands gerecht maakt, met onze handige lijstjes doe je snel je boodschappen.

Alles voor je stamppot met boerenkool

Ga je een heerlijke boerenkoolstamppot maken of wil je iets anders met boerenkool koken? Bij Jumbo vind je alle benodigdheden.

Geen tijd? Kies voor kant-en-klare boerenkool

Ook als je geen tijd hebt om boerenkoolstamppot te maken, zit je bij Jumbo goed. Laat je verrassen door de lekkere kant-en-klare boerenkoolgerechten.

Ontdek het volledige assortiment
 

De lekkerste boerenkool stamppot maken

Met boerenkoolstamppot kun je alle kanten op. De lekkerste boerenkool stamppot maken, doe je met één van de recepten van Jumbo. Wij vinden ze allemaal even lekker: van ouderwetse boerenkool stamppot, tot een variant met zoet spek en cashewnoten. Experimenteer er maar lekker op los en ontdek welk boerenkoolstamppot recept jouw favoriet is.

 

Stamppot boerenkool met spekjes maken

Als er één ding zeker is, is het wel dat spekjes en stamppot een gouden combi zijn. Of je nu gaat voor hutspot, andijviestamp of stamppot met boerenkool, met spekjes wordt elke stamppot nóg lekkerder. De krokant uitgebakken spekjes geven een heerlijke bite aan je smeuïge boerenkoolstamppot, zalig!

 

Boerenkoolstamppot bewaren & invriezen

Als je toch bezig bent met een recept voor boerenkoolstamppot, maak dan een extra grote pan. De overgebleven stamppot laat je afkoelen en kun je daarna 2 tot 3 dagen in een afgesloten bak in de koelkast bewaren. Je boerenkoolstamppot invriezen kan ook, in de vriezer blijft het tot drie maanden houdbaar. 

Vries de boerenkoolstamp per portie in kleine bakjes in. Zo kun je telkens een portie laten ontdooien en opwarmen.

Veelgestelde vragen over boerenkoolstamppot

Hoe maak ik boerenkool stamppot?

Is boerenkool stamppot gezond?

Welke wijn past bij boerenkool stamppot?

Hoe lang kun je boerenkool stamppot bewaren?

Hoeveel boerenkool stamppot per persoon?

Welke kruiden passen bij boerenkoolstamppot?

Hoeveel calorieën zitten er in boerenkoolstamppot?

Op zoek naar een wijn die goed past bij boerenkoolstamppot?

Met wijn maak je de smaakbeleving compleet. Maar welke wijn kies je bij welk gerecht? Met boerenkoolstamppot op het menu zou je de Mezzacorona Lagrein 750ML of de Mezzacorona Merlot 750ML eens kunnen proberen.

Mezzacorona Lagrein Mezzacorona Merlot

Basisrecept: verhouding boerenkool en aardappelen

Wil je ook zo'n heerlijke, klassieke boerenkoolstamppot maken, maar weet je de juiste verhouding boerenkool-aardappelen niet? Met dit basisrecept maak jij de lekkerste boerenkoolstamppot. Het enige dat je nog hoeft te doen, is de stamppot boerenkool met spekjes af te maken.

Bereidingswijze
Zet de aardappelen en boerenkool in een kookpan net onder water. Kook 20 min. met deksel erop en giet af. Verwarm de melk en voeg dit aan de aardappelen en boerenkool toe. Stamp het geheel fijn en breng op smaak met peper en zout.
Zo maak je boerenkoolstamppot
Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1200 g aardappelen
  • 600 g boerenkool
  • 100 ml halfvolle melk

Nog meer stampen?

Met stamppot kun je eindeloos variëren. Ontdek hieronder onze andere lekkere stamppotten.

Alles over stamppot Andijviestamppot Bietenstamppot Boerenkoolstamppot Broccolistamppot Chinese kool-stamppot Groene kool-stamppot
Hete bliksem Hutspot Knolselderijstamppot Koolhydraatarme stamppot Paksoistamppot Pastinaakstamppot Pompoenstamppot
Preistamppot Raapstelen stamppot Rode kool stamppot Rucolastamppot Savooiekool stamppot Snijbonen stamppot Spinaziestamppot
Spitskoolstamppot Spruitjesstamppot Stel zelf je stamppot samen Vegetarische stamppot Witlofstamppot Zoete aardappel stamppot Zuurkoolstamppot

20 oktober 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 27 juli 2022