Loading...

Pastinaakstamppot recepten

Stamppot met een zoet tintje

Bekijk alle recepten

Zorg voor een verrassende twist met pastinaakstamppot

Pastinaak wordt ook wel een vergeten groente genoemd, maar de lekkere smaak van deze wintergroente mag nooit vergeten worden. Het zorgt voor een zoetje in vele gerechten. Je maakt er ook bijzonder lekkere stamppot mee. Voor een koolhydraatarme stamppot kun je de aardappelen, eventueel gedeeltelijk, vervangen in je vertrouwde stamppotrecept. Of kies een lekkere variant uit de pastinaakstamppot recepten van Jumbo.

5x lekkere pastinaakstamppot recepten

Van pastinaakhutspot tot zuurkoolstamppot met pastinaak: de keuze is reuze als je pastinaakstamppot wil maken. Met vlees, vis of vegetarisch. Het kan allemaal.

Bekijk alle recepten

Kookvideo: Varkensrollade met pastinaak-rucolastamppotje

Op zoek naar een recept voor het kerstdiner of een andere bijzondere gelegenheid? Met deze varkensrollade, uien-jus en stamppot van pastinaak en rucola maak je zeker indruk.

Bereidingswijze
Laat de rollade op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en schroei rondom dicht op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien 3 min. in dezelfde pan. Voeg het bier, de honing en rozemarijn toe en breng aan de kook. Doe het vlees terug in de pan en keer regelmatig. Doe de deksel er half op en laat 40 tot 45 min. op laag vuur sudderen. Maak intussen de stamppot. Schil en snijd zowel de aardappelen als de pastinaak. Spoel af en doe in een pan met kokend, gezouten water. Kook 20 min. op matig vuur. Houd een kopje kookvocht apart. Haal het vlees uit de pan en laat ingepakt in aluminiumfolie 5 min. rusten. Giet intussen de aardappelen en pastinaak af, voeg kookvocht toe en stamp fijn. Maak smeuïg met de crème fraîche. Voeg ⅔ van de rucola en wat peper en zout toe. Meng goed door elkaar. Pak het vlees uit, haal het netje eraf en snijd in mooie plakken. Verdeel deze over de borden en schep er de pastinaakstamppot netjes naast. Giet nog een lepel uien-jus over het vlees en drapeer een plukje rucola ernaast. Dat wordt genieten!
Wat heb je nodig?
  • 2 el olijfolie
  • 700 g varkensrollade
  • 2 rode uien, in partjes
  • 150 ml bruin bier
  • 2 tl honing
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 750 gr pastinaak
  • 125 ml crème fraîche
  • 75 gr rucola

Nog meer stampen?

Met stamppot kun je eindeloos variëren. Ontdek hieronder onze andere lekkere stamppotten.

Alles over stamppot Andijviestamppot maken Bietenstamppot Boerenkoolstamppot Broccolistamppot Chinese kool-stamppot Groene kool-stamppot
Hete bliksem Hutspot Knolselderij stamppot Pastinaakstamppot Pompoenstamppot Preistamppot
Rode kool stamppot Rucolastamppot Savooiekool stamppot Snijbonen stamppot Spinaziestamppot Spitskoolstamppot
Spruitjesstamppot Stel zelf je stamppot samen Vegetarische stamppot Witlofstamppot Zoete aardappel stamppot Zuurkoolstamppot