Loading...

Preistamppot

Een smeuïge smakelijke stamppot

Bekijk alle recepten

Stamppot met prei = om te smullen

Krijg jij ook altijd zo’n zin in stamppot als we de koudere maanden in gaan? Varieer dan lekker met veel verschillende groenten. Natuurlijk zijn de klassiekers zoals boerenkoolstamppot en hutspot een regelrechte hit, maar een goede stamppot met prei is ook heerlijk én veelzijdig. Zo kun je met zoete aardappel een stamppot prei maken of ga eens voor een spinazie-prei-stamppot.

Welk recept voor preistamppot ga jij maken?

Met vis? Met vlees? Of liever vegetarisch? Als je een stamppot met prei maakt kun je alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met spinazie of zoete aardappel. Of kies een verrukkelijk recept hieronder.

Prei snijden voor je preistamppot

De basis voor je preistamppot is natuurlijk prei. Maar hoe krijg je die lange stengels zo gemakkelijk mogelijk schoon en fijngesneden? Bekijk deze instructievideo voor handige tips.

Bekijk de video

Preistamppot foodswap

Minder bekend, maar een stamppot met ontzettend veel smaak: de preistamppot. We maken een versie met een lekker stukje kabeljauwfilet en een vega variant met falafelballetjes. Past er allebei uitstekend bij.

Bekijk de foodswap

De beste ingrediënten voor je stamppot met prei

Ga je voor hele preien of de fijngesneden variant? En ga je voor kruimige aardappelen of puree? Hoe je jouw stamppot met prei ook maakt, de boodschappen vind je bij Jumbo. Je kunt er ook terecht voor een verse kant-en-klare preistamppot. Ideaal voor een drukke dag.

Nog meer stampen?

Ben jij op zoek naar meer winterse gerechten? Bekijk dan deze andere stamppotten.

Alles over stamppot Andijviestamppot maken Bietenstamppot Boerenkoolstamppot Broccolistamppot Hete bliksem Hutspot Preistamppot Pastinaakstamppot Spinaziestamppot Spitskoolstampot Pompoenstamppot Spruitjesstamppot Witlofstamppot Zoete aardappel stamppot Zuurkool stamppot Rode kool stamppot Stel zelf je stamppot samen