Loading...

Rode kool stamppot

Smaakvol & kleurrijk

Bekijk alle recepten

Genieten van stamppot met rode kool

Op een frisse dag mag je ons altijd wakker maken voor een lekkere stamppot. Zeker als het rode kool stamppot is. Dat is nou een echt oer-Hollands wintergerecht. Met een lekkere worst, gehaktballetje of vegetarisch met appel en kaneel: je kunt blijven variëren met rode kool stamppot. Laat je inspireren en duik de keuken in met een zalig recept voor stamppot met rode kool.

Welk recept voor stamppot rode kool kies jij?

Als het buiten koud is, warm je lekker op van een stevige stamppot met rode kool. Vanwege de lichtzoete smaak en mooie kleur is rode kool stamppot ook geliefd bij kinderen. Combineren kan met allerlei lekkers. Laat je inspireren en kies een smakelijk recept voor stamppot met rode kool.

Rode kool koken: zo pak je het aan

Ga je voor een heerlijke rode kool stamppot? Dan is koken de juiste bereidingswijze. Met deze handige video is rode kool koken een makkie.

Als eerste verwijder je de buitenste bladeren van de rode kool af. Dan snijd je de kool in vieren. De harde, witte kern van de rode kool haal je eruit. Snijd de rest van de groente in reepjes. Was de rode kool onder de kraan en snijd een appel in stukjes. Laat een klontje boter smelten in een pan. Doe de rode kool en appel in de pan en voeg ook een laurierblad en wat zout en peper toe. Schenk er 150 ml water bij en laat de rode kool 20-30 min koken met deksel op de pan.
Bekijk de video

Boodschappen voor je favoriete rode kool stamppot

Heb je een heerlijk recept voor stamppot met rode kool uitgezocht? Het hoofdingrediënt vind in allerlei vormen: biologische rode kool, voorgesneden rode kool, rode kool uit de diepvries of extra makkelijk uit een potje. Allemaal geschikt voor een rodekoolstamppot.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je rode kool het beste snijden?

Hoe lang moet rode kool koken?

Kun je rode kool stamppot invriezen?

Welke kruiden smaken het beste bij rode kool stamppot?

Waarom kun je rode kool het beste met appel koken?