Witlofstamppot recepten & inspiratie

Witlofstamppot maken? Dat is een goed idee. Je maakt heerlijke stamppotten met zowel rauwe, als gebakken of gekookte witlof. Op zoek naar een lekker witlofstamppot-recept? Laat je inspireren door Jumbo en duik de keuken in.

Snel naar

Kies hier een recept voor witlofstamppot Favoriet recept: witlofstamppot met zalm Alle ingrediënten voor witlofstamppot Meer ideeën voor stamppot met witlof Zo maak je witlof schoon

7x een waanzinnig recept voor witlofstamppot

Van een stamppot met witlof, appel en rookworst, tot een knapperige witlofstamppot met piccalilly en ei. Welk witlofstamppot-recept maak jij vandaag?

Bekijk alle witlofstamppot-recepten

Handige lijstjes voor je stamppot met witlof

Jumbo maakt het je graag makkelijk. Voor welke stamppot je ook kiest, van broccolistamppot en Chinese kool-stamppot tot witlofstamppot: met onze handige lijstjes doe je snel je boodschappen.

Alle ingrediënten voor een heerlijke witlofstamppot

Welk recept voor witlofstamppot je ook gaat maken, alle benodigdheden vind je natuurlijk bij Jumbo. Haal je boodschappen in huis en ga direct aan de slag.

Ontdek het volledige assortiment

Nog meer ideeën voor een stamppot met witlof

Stamppot witlof met spekjes

Zoals bij ieder recept voor stamppot, mag ook bij de witlof een combinatie met krokant gebakken spekjes eigenlijk niet ontbreken. Extra lekker met gekarameliseerde witlof. Zodat de smaken zoet, zout en bitter perfect met elkaar in balans zijn. Bak de gerookte spekreepjes in 6-8 minuten knapperig in een pan zonder olie en schep door de witlofstamppot heen. Eet smakelijk!

Met rauwe witlof stamppot maken

Wist je dat je witlof voor in de stamppot niet per se hoeft te koken? Met een rauwe witlof-stamppot zorg je voor een heerlijke bite. Kook 1 kg kruimige aardappelen, stamp tot een smeuïge puree met 150 ml warme melk en 50 g vloeibare margarine. En schep er 400 g witlof doorheen. Breng op smaak met nootmuskaat en zout en eventueel 50 g piccalilly. Mmm!

Witlofstamppot met gerookte zalm

Witlofstamppot met zalm is niet alleen lekker met een op de huid gebakken filet. Je kunt het ook serveren met gerookte zalm. Volg het recept voor stamppot met crème fraîche, dille en gekarameliseerde witlof. En schep er tot slot warmgerookte zalm flakes doorheen om het af te maken. Zo is de witlofstamppot niet alleen lekker in de winter, maar ook op een warme zomerdag.

Handig als je witlofstamppot gaat maken: zo maak je witlof schoon

De hoofdrolspeler in ieder witlofstamppot-recept is natuurlijk witlof. Maar hoe maak je zo’n witlofstronk eigenlijk schoon? Wat gebruik je wel en welk deel kun je beter weggooien voor de beste smaak? Ontdek het in deze instructievideo.

Nog meer stampen?

Met stamppot kun je eindeloos variëren. Ontdek hieronder onze andere lekkere stamppotten.

Alles over stamppot Andijviestamppot Bietenstamppot Boerenkoolstamppot Broccolistamppot Chinese kool-stamppot Groene kool-stamppot
Hete bliksem Hutspot Knolselderijstamppot Koolhydraatarme stamppot Paksoistamppot Pastinaakstamppot Pompoenstamppot
Preistamppot Raapstelen stamppot Rode kool stamppot Rucolastamppot Savooiekool stamppot Snijbonen stamppot Spinaziestamppot
Spitskoolstamppot Spruitjesstamppot Stel zelf je stamppot samen Vegetarische stamppot Witlofstamppot Zoete aardappel stamppot Zuurkoolstamppot

1 december 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 27 juli 2022