Vegan lasagne recepten

Genieten van veganistische lasagne

Zo maak je een veganistische lasagne

Het is niet moeilijk om een veganistische lasagne te maken. Het enige dat je moet vervangen is het vlees en de kaas. En daar zijn genoeg opties voor. Op deze pagina delen we een lekker recept voor vegan lasagne bolognese en verschillende tips om iedere lasagne vegan te maken. 

Ons favoriete recept voor vegan lasagne 

Lasagne is een heerlijk ovengerecht waar het hele gezin van smult. Als je ‘m vegan maakt, is dat beter voor de dieren en het milieu. Daarom delen we hier een van de lekkerste vegan lasagne recepten. 

Zo maak je elke lasagne veganistisch

Wil je graag vegan lasagne maken? Veel voorkomende ingrediënten zoals gehakt, zalm, melk en kaas, zul je moeten weglaten. Maar daarvoor vind je bij Jumbo prima plantaardige vervangers. Op die manier kun je onderstaande lasagnerecepten heel eenvoudig vegan maken. 

Vervang in je vegan lasagne bolognese het rundergehakt door linzen. Zo krijg je extra veel goede voedingsstoffen binnen.

Ingrediënten voor vegan lasagne

Vlees, vis en zuivel passen natuurlijk niet in een vegan lasagne. Gelukkig hebben we bij Jumbo genoeg vervangers om uit te kiezen.

Alles over vegan lasagne recepten

Veganistische lasagne maken lijkt misschien lastig. Je mag immers geen vlees, vis, melk, room of kaas gebruiken. Toch kan er meer dan je wellicht denkt. Een lasagne bolognese is bijvoorbeeld niets zonder gehakt. Je kunt het gehakt vervangen door linzen of ga voor vegan gehakt van Garden Gourmet of kies een variant van Lekker Veggie. Ga je voor een vislasagne met zalm? Ook daar is een plantaardige optie voor.

Dan nog een lekkere romige bechamelsaus én dat knapperige laagje kaas. Die wil je niet missen natuurlijk. Gelukkig hebben we ook daar tips voor, zodat je optimaal kunt genieten van je vegan lasagne. Voor de melk in de béchamel kun je amandel-, haver- of sojadrink gebruiken. Ga je voor een ander roomsausje? Dan kun je daar bijv. de plantaardige room van Alpro voor gebruiken. En bij Jumbo kun je ook terecht voor vegan kaas om je veganistische lasagne helemaal af te maken. Zo zie je maar dat je volop kunt variëren met verschillende vegan lasagne recepten.

Op zoek naar meer recepten zonder dierlijke producten? Laat je inspireren!

Alles over vegan eten Vegan recepten Tempeh recepten Vegan curry Vegan dessert
Vegan lasagne Vegan ontbijt Vegan pannenkoeken Vegan pasta Vegan wraps
Aquafaba