Loading...

Vegetarisch genieten

Heerlijke recepten zonder vlees of vis

Bekijk alle vegetarische recepten

Vegetarische recepten: genieten zonder vlees of vis

Of het nu één dag per week is of structureel: als we met zijn allen wat minder vlees eten, dan is dat beter voor de dieren en het milieu. En voor jezelf is het ook gezond om vegetarisch te eten. Vind je het een uitdaging om vegetarisch en toch gevarieerd te eten?  Bij Jumbo heb je een enorme keuze uit kwalitatieve vleesvervangers. Denk ook eens aan tofu of bonen. We helpen je op weg met inspirerende vegetarische recepten.

Vegetarische recepten

Vegetarisch eten vraagt soms om net wat meer creativiteit. Bij Jumbo helpen we je graag een bewuste keuze te maken met onze overheerlijke recepten , zoals lekkere vega pasta’s of ovenschotels zonder vlees of vis. Ook hebben we heerlijke vega voorgerechten.

Vega hoofdgerechten

Wat eten we vandaag? Vega! We laten je zien wat voor smakelijke vegetarische hoofdgerechten je allemaal kunt maken zonder vlees, vis, insecten of gevogelte.

Bekijk alle vegetarische hoofdgerechten >
Vega voorgerechten

Als je meerdere gangen gaat koken, is het belangrijk dat je voorgerecht niet te zwaar is. Een lekker licht, vegetarisch voorgerecht past perfect in ieder menu.

Bekijk alle vegetarische voorgerechten >
Vega soepen

Een vegetarische soep maken is supersimpel. Van een pittige bietensoep tot een romige pompoensoep: varieer er lekker op los met deze vega soepen.

Bekijk alle vegetarische soepen >
Vega pasta

Pasta is bij uitstek een gerecht waar je geen vlees of vis voor nodig hebt. Combineer met paddenstoelen, noten of extra groenten en we beloven je een smaakexplosie.

Bekijk alle vegetarische pastarecepten >

Klassieke recepten maar dan zonder vlees

Bekijk alle vegetarische recepten

Ontdek onze nieuwste vleesvervangers

Vegetarisch borrelen

Geen bitterballen op de vegetarische borrel! Althans, niet van vlees. Gelukkig kun je ook volop variëren met vegetarische borrelhapjes. Koop ze kant-en-klaar of ga aan de slag met deze verrassende recepten.

Bekijk alle vegetarische borrelhapjes

Vegetarisch eten doe je zo

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegetarisch te eten. Sommigen doen dit structureel, andere zijn zogenaamde flexitariërs. Dat wil zeggen dat je enkele dagen per week vegetarisch eet. Door bewust te kiezen om minder of geen vlees (en eventueel geen vis) meer te eten, belast je het milieu een stuk minder, draag je bij aan het dierenwelzijn en eet je vaak veel gezonder. Wat sommige mensen niet weten, is dat je tegenwoordig eindeloos kunt variëren met vegetarische gerechten.

Ben je op zoek naar vleesvervangers, lekkere vegetarische recepten of andere inspiratie? Bij Jumbo heb je een ruime keuze aan vegetarische producten, zoals de smakelijke vleesvervangers van Veggie Chef en diverse andere merken. Ook inspireren we je graag met verrassende vegetarische recepten: van soepen tot stamppotten en van hoofdgerechten tot borrelhapjes. Of je nu een feestelijk of een simpel gerecht zoekt: voor ieder moment vind je bij ons een perfect recept.

Bij Jumbo doen we er alles om vegetarisch eten zo gevarieerd en lekker mogelijk te maken. Wellicht denk je dat je niet zoveel opties hebt als je vegetarisch gaat koken, maar dat is zeker niet het geval. Vega recepten bevatten vaak lekkere ingrediënten en leuke combinaties. Ben jij geïnteresseerd in vegetarisch eten of krijg jij iemand op bezoek die geen vlees en vis eet? Laat je dan inspireren door onze vega recepten en kom verrassend uit de hoek. We zijn enorm benieuwd voor welk vegetarisch recept je gaat, maar één ding weten we zeker: smullen wordt het sowieso! Weet jij al welk vegetarisch gerecht je als eerste op tafel gaat zetten?