Loading...

Haring

Verkrijgbaar vanaf juni bij Jumbo

Bekijk alle recepten

Haring: Hollandse glorie

Haring is een vis van eigen bodem waar we trots zijn. Deze zachte, vettige vis is vol van smaak en ook nog eens hartstikke gezond. Zo bevat vette vis onder andere ijzer en vitamine B12. Niet voor niets raadt het Voedingscentrum aan om minimaal één keer in de week vis te eten. En wat is er dan lekkerder dan verse haring?

Bestel je haring bij Jumbo

Verkrijgbaarheid haring

Buiten het haringseizoen wordt er gedurende het jaar nog steeds haring gevangen. Soms op eigen bodem en soms over de grens. Ook wordt haring ingelegd, wat voor een eigen unieke smaak zorgt. Zo kun je het hele jaar door van haring genieten! Bekijk ons assortiment haring.

Haring bewaren

Je kunt haring 1 tot maximaal 2 dagen bewaren. Let op: hoe eerder je de haring eet, hoe rijker de smaak! Je kunt haring daarom het beste vers nuttigen. Wil je hem toch voor later bewaren? Verpak hem dan in vershoudfolie en leg hem gekoeld weg (0-4ºC).

Recepten met haring

Haring kan perfect als lunch, diner of gewoon als tussendoortje. Je kunt haring vers eten, bakken of juist roken.

Bekijk alle recepten met haring

Zo maak je haringsalade met biet

Ontdek in de video hoe je zelf een haringsalade maakt met biet en aardappel. Een heerlijke Hollandse combinatie. We laten je stap voor stap zien hoe je dit gerecht met haring bereidt.

Bekijk de video

Over de Hollandse Nieuwe

Het haringseizoen wordt jaarlijks in juni feestelijk geopend met Hollandse Nieuwe! Dit is het moment dat maatjesharing een vetpercentage van 16% heeft bereikt. En juist dit vetpercentage zorgt voor die overheerlijke en unieke smaak. Wanneer de haring minimaal 16% vet bevat én op traditionele Hollandse wijze is gezouten en gefileerd verdient hij zijn glansrijke naam: Hollandse Nieuwe.

Nog meer inspiratie met vis?

Voor alle liefhebbers van vis, schelpdieren en schaaldieren hebben nog veel meer lekkere gerechten.

Mosselen Tilapiafilet Zalmfilet