Loading...

Carpaccio

Flinterdun maar goed belegd het lekkerst

Bestel producten

Carpaccio: variaties voor een verrassend voorgerecht

Wie denkt aan Kerst, denkt aan samen zijn met de familie en natuurlijk lekker eten! De ene gang is nog specialer dan de ander. Om het kerstdiner meteen goed te starten, is carpaccio een heerlijk en gangbaar voorgerecht of tussengerecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een smakelijke rundercarpaccio met truffelmayonaise en geroosterde pijnboompitten of een zalmcarpaccio met dilledressing? We helpen je graag om met heel weinig moeite de show te stelen tijdens het kerstdiner.

Bestel je carpaccio bij Jumbo

Bekijk het hele assortiment

Originele serveertip

In deze video laten we zien hoe je een glaasje tartaarcarpaccio maakt. Een feestelijke amuse die bij iedereen in de smaak valt.

Verschillende soorten carpaccio

Carpaccio is origineel een gerecht met dungesneden plakjes rauw rundvlees. Tegenwoordig worden er verschillende soorten vis en vlees gebruikt voor carpaccio. Ook groente en fruit worden gebruikt als basis van een carpaccio, zoals bij deze perencarpaccio. Carpaccio is een bijzonder gerecht en kun je zo feestelijk maken als je zelf wil. Welke carpaccio serveer je met het kerstdiner?

Rundercarpaccio

Rundercarpaccio is dungesneden rauw rundvlees en wordt vaak geserveerd met parmezaanse of oude kaas, rucola, pijnboompitjes en een pestodressing of truffelmayonaise. Wil je deze Kerst eens flink uitpakken? Serveer de carpaccio dan in een glaasje in plaats van op een bord en ga voor een bijzondere dressing zoals een frisse frambozendressing. Je zult zien dat je gasten aangenaam verrast zijn door deze nieuwe smaaksensatie!

Zalmcarpaccio

Naast carpaccio van rundvlees is het ook heerlijk om te variëren met vis. Probeer daarom eens een zalmcarpaccio als starter van het kerstdiner. Zalm combineert goed met roomkaas, dillesaus of citroensap. Voor de carpaccio gebruik je gerookte Noorse zalm. Feestelijk presenteren en aankleden met de lekkerste ingrediënten maakt van deze zalm in een mum van tijd een smakelijke carpaccio. Een perfecte start van een heerlijk diner!

Beleg je carpaccio met deze toppings

Bekijk het hele assortiment

Meer inspiratie voor kerst

Laat je inspireren voor de gezelligste tijd van het jaar.

Kerst Voorgerechten Kerstsoep Garnalen