Loading...

Varkenshaas

Held van het kerstdiner

Bekijk alle recepten

Varkenshaas: een topper op tafel

Met varkenshaas maak je een feestelijk diner en je kunt dit stukje vlees op heel veel manieren serveren. Wat dacht je van gevulde varkenshaas of varkenshaas met champignonsaus? Of bereid de varkenshaas heel gemakkelijk in de oven.

Recepten met varkenshaas

Met varkenshaas maak je het diner heel speciaal en je kunt dit stukje vlees op heel veel manieren serveren.Wat dacht je van gevulde varkenshaas of varkenshaas met champignonsaus? Of bereid de varkenshaas heel gemakkelijk in de oven.

Bereidingsvideo varkenshaas

Benieuwd hoe je een varkenshaas goed kunt bereiden? In deze kookvideo leggen we stap voor stap uit hoe je een lekker gerecht maakt met dit vlees.

Tips varkenshaas bereiden

Een varkenshaasje is een super mals stukje vlees en het is niet moeilijk te bereiden. Haal het vlees een half uur voordat je het gaat braden uit de koelkast en dep het even met keukenpapier. Dan wordt je varkenshaas mooi bruin.

Varkenshaas in de oven
Je kunt de varkenshaas braden, maar ook in de oven bereiden. Verwarm de oven voor op 160-180⁰C en leg de varkenshaas in een schaal. Je kunt hem bijvoorbeeld kruiden met rozemarijn en tijm of omwikkelen met een plakje spek. Na 12 tot 20 minuten in de oven is hij mooi rose. Hou je van doorbakken varkenshaas? Laat hem dan zo’n 30 minuten in de oven.

Varkenshaas in de pan
Is de oven al vol met aardappelkroketjes of een groentegratin? Geen probleem, dan braad je de varkenshaas gewoon even in de pan. Maak er een lekkere champignonsaus of pepersaus bij en je hebt een sjiek hoofdgerecht.

Variaties met varkenshaas

Door te variëren met sauzen en kruiden maak je de varkenshaas iedere keer anders. Zo kun je een Italiaanse of Aziatische touch aan je diner geven. Hieronder vind je een aantal lekkere recepten om uit te proberen.

Varkenshaas met pesto en serranoham

Snijd de varkenshaas open en smeer de pesto aan de binnenkant. Vervolgens omwikkel je de stukken vlees met serranoham. In de oven wordt de ham lekker krokant.

Bekijk recept >

Varkenshaas met champignonsaus

Een traditioneel diner maak je met een varkenshaas met champignonsaus. Serveer het vlees met krieltjes en sla. Zo zet je razendsnel een lekker en feestelijk diner op tafel!

Bekijk recept >

Varkenshaas met mozzarella en tapenade

Bak de varkenshaas eerst aan in de pan. Leg de stukken daarna in een ovenschaal en verdeel de zwarte olijventapenade en de plakken mozzarella erover. Bak het geheel nog even 10 minuten af.

Bekijk recept >

Bestel je varkenshaas bij Jumbo