Weerstand boosten

Zo werk je aan je weerstand

Tips om je weerstand te verhogen

In deze bijzondere tijden is het extra belangrijk om te werken aan je weerstand. Maar hoe doe je dat? Natuurlijk met gezonder eten, maar ook met ontspanning, buitenlucht en beweging. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met onze workout video's of laat Jumbo Foodcoach een steuntje in de rug zijn voor een gezondere leefstijl. We helpen je graag aan praktische tips die je gemakkelijk kunt toepassen voor een betere gezondheid. Zo zorgen we voor elkaar. Ontdek ook hoe de zorg voor elkaar centraal staat in onze winkels.

Ontdek Jumbo Foodcoach

Fruit & groenten met veel vitamine C

Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand. Vrijwel alle soorten fruit en groente bevatten vitamine C, maar er zijn er een paar die er met kop en schouders bovenuit steken. Hieronder vind je de fruit- en groentesoorten waarmee je in no time aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C zit.

Smoothie = vitaminebommetje!

Een makkelijke, snelle manier om vitaminen binnen te krijgen, is het drinken van smoothies. Je vindt ze vers in onze schappen, maar als je ze zelf maakt, behoud je meer vitaminen en vezels. Extra tip: maak een smoothie van fruit én groente, zodat je de hoeveelheid fruitsuikers beperkt. Laat je inspireren door onze recepten.

Bekijk alle smoothies

Gezonde voeding: meer dan alleen vitamine C

Niet alleen vitamine C draagt bij aan een betere weerstand. Door gezond en gevarieerd te eten krijg je van alle goede voedingsstoffen voldoende binnen en dit ondersteunt je weerstand. Maar wat verstaan we onder gezonde voeding?

 • Eet veel groente en fruit. Dagelijks 250 gram groente en 2 porties fruit.
 • Kies vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst.
 • Varieer met vlees, vis, maar eet ook regelmatig vegetarisch. Denk aan  peulvruchten, noten, eieren en andere vegetarische producten.
 • Neem genoeg magere en halfvolle zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas.
 • Eet dagelijks een handje ongezouten noten.
 • Drink voldoende vocht, zoals water, thee of koffie. 
 • Gebruik zachte of vloeibare smeer- en bereidingsvetten, zoals olie, halvarine en vloeibaar bak- en braadvet.
 • Lees hier hoe Jumbo iedereen helpt gezonder te leven en eten. 
 • Ga naar Voedingscentrum.nl voor meer informatie over gezonde voeding.

Maak je maaltijd gezonder met foodswaps

Eet minder koolhydraten of vetten en juist meer groenten. Hoe je dat doet? Ontdek daarvoor onze heerlijke foodswaps. Daarmee maak je iedere maaltijd lichter. Van borrelplank tot stamppot en van soep tot een frietje mayo: we hebben overal een gezondere keuze voor.

Jumbo Foodcoach voor de fanatieke sporter

Is een gezondere leefstijl jouw doel? Jumbo Foodcoach geeft je een persoonlijk weekmenu om beter te sporten. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor sporten zoals fitnessers, wielrenners, hockeyers en hardlopers. 

Ontdek Jumbo Foodcoach

Bewegen maakt je weerstand beter

Naast gezonde voeding kun je nog veel meer doen om je weerstand te verhogen. Zoals voldoende bewegen. Onze tips zijn hartstikke makkelijk. Perfect om je goede voornemens waar te maken en het jaar goed te starten:

 • Ga iedere dag naar buiten. Pak de fiets in plaats van de auto wanneer het kan. Frisse lucht doet een mens goed. 
 • Blijf in beweging. Een half uurtje wandelen per dag is al voldoende. Heb je ook meteen die buitenlucht te pakken. Of loop eens een rondje met je (buur)hondje. 
 • Kies een sport die je leuk vindt of meld je samen met een vriend of vriendin aan voor een sport. Dat helpt je het beter vol te houden.
 • Je kunt ook thuis sporten. Breng een korte, goede workout in je dagelijkse routine en zet daarbij je favoriete muziek aan. Inspiratie nodig? Jumbo helpt je aan de beste workouts voor thuis.
Ontdek alle Workout Challenges

Handige lijstjes voor de winter

Bekijk alle Winter lijstjes

Gembershots als extra hulpje

Een gembershotje per dag is een goede aanvulling als je je weerstand wil verhogen. Met de lekkere smaakjes bij Jumbo is dit zeker geen straf! 

 

Relax en boost je weerstand

Als laatste tip geven we je misschien wel de makkelijkste manier om aan je weerstand te werken: ontspannen. Gewoon even helemaal niks doen. Zo simpel, maar oh zo belangrijk. Geef je lichaam de kans om op te laden. Naast lekker niksen, kun je ook ontspanning vinden door:

 • vaker je telefoon weg te leggen;
 • voldoende te slapen;
 • een boek te lezen;
 • ademhalingsoefeningen te doen;
 • een vriend of vriendin te bellen;
 • te lachen! Als je lacht, gaat je bloeddruk omlaag en ontspannen je spieren.

Meer inspiratie voor de winter

Ontdek heerlijke gerechten & tips om goed de winter door te komen.

Winterse gerechten en recepten Tikkie gezonder Smoothies Weerstand boosten Schoonmaken Jumbo Foodcoach