Loading...

Wijn

Samen proosten met de wijnen van Jumbo

Leer alles over wijn: van druif tot proeverij

Van een volle rode wijn bij een goed stuk vlees tot een frisse witte wijn bij gegrilde vis: met wijn maak je de smaakbeleving compleet. Zo veel wensen, zo veel wijnen.  Op zoek naar een passende wijn bij Jumbo? We vertellen je alles over wijn en helpen je zo graag op weg. Van de druivensoort tot aan het organiseren van een wijnproeverij: laat je inspireren door de beste tips en lekkerste wijnen.

Druivensoorten

Wist je namelijk dat er maar liefst 700 druiven in één fles gaan? De soort druiven maakt de wijn. Lees er alles over.

Bekijk alle druivensoorten >
Wijn maken

Benieuwd naar het proces van het maken van wijn? Bekijk alle stappen: van oogsten, verwerken, persen, gisten tot klaren.

Alles over wijn maken >
Wijnsoorten

Welke wijn kun je het best kiezen? Hoe meer je weet, hoe makkelijker de keuze wordt. Laat je verrassen en ontdek de verschillen!

Bekijk wijnsoorten >
Wijnproeverij

Zelf op onderzoek uit? Probeer dan een aantal verschillende wijnen van Jumbo en ervaar de wijn met al je zintuigen.

Alles over wijn proeven >

Welke wijn kies je bij welk gerecht?

Welke wijn kies je bij welk gerecht? Bekijk de lekkerste combinaties zodat je altijd een passende wijn serveert. Vind de ideale wijn bij Jumbo. 

Lees alles over wijn combineren Wijn voor de bbq >

Bekroonde wijnen

Al 8 jaar op rij brengt Harold Hamersma, de bekendste wijnjournalist van Nederland, de Grote Hamersma Wijngids uit. Hamersma gaat op bezoek bij supermarkten en wijnspeciaalzaken om alle wijnen te proeven en te beoordelen. Ontdek de heerlijke bekroonde wijnen. Ga je voor de wijn van Jumbo? Dan proef je heerlijke wijnen voor scherpe prijzen!

Bekijk alle bekroonde wijnen

Heerlijke wijnen gesorteerd in een handig lijstje

Geen zin om naar buiten te gaan? Bestel je boodschappen online en maak het jezelf extra makkelijk door te zoeken in ons lijstje met alle bekroonde wijnen of kies een heerlijke wijn uit de top 10 voorjaarswijnen.

Ontdek meer lijstjes

Bestel makkelijk & snel een wijnpakket

Vind je het lastig om goede wijnen uit te kiezen? Jumbo helpt je een handje met heerlijke wijnpakketten, die je met één klik aan je winkelmandje toevoegt. Dat scheelt een hoop tijd en je bent verzekerd van een serie smaakvolle wijnen voor een geslaagde proeverij.

Jumbo wijnen in de prijzen

Dit najaar hebben we het nieuwe assortiment aan wijn bij Jumbo geïntroduceerd. We hebben alweer goed nieuws, want zes van onze wijnen zijn in de prijzen gevallen bij het 30e Proefschrift Wijnconcours! Het Proefschrift Wijnconcours bekroont de beste wijnen met de titel ‘Wijn van het jaar’ in de categorie supermarkt. We zijn bij Jumbo dan ook enorm trots dat we maar liefst zes oorkondes in ontvangst mochten nemen.

Bekijk alle prijswinnende wijnen

Nieuwe wijnhuizen

Jumbo’s wijnassortiment is vernieuwd. En niet zo’n beetje: we hebben meer dan 200 nieuwe wijnen toegevoegd aan onze assortiment. Onze 2 beste wijnhuizen zetten we in de spotlights:

In het midden van Chili liggen verschillende valleien waar de wijnen van wijnhuis Terra Pura te vinden zijn. Dit relatief jonge wijnhuis werd in 2004 geopend en verovert sindsdien de markt met een variatie aan heerlijke wijnen. De valleien krijgen te maken met droge en warme zomers wat ideaal is voor druiven als de Chardonnay, Pinot Noir en de Sauvignon Blanc en dat levert dus een mooi palet van wijnen op.

Bekijk deze wijnen >

Maak kennis met Flor de Zalin, het project van wijnmaker Pepe Sáez. Na jaren van ervaring opdoen in de wereld van wijn besloot Sáez om zijn kennis te gebruiken voor een eigen wijnhuis. Deze heerlijke Spaanse wijnen hebben onze schappen inmiddels bereikt en zijn klaar om geproefd te worden! Flor de Zalin heeft rode en witte wijnen en een fruitige rosé waarin je watermeloen, kersen en aardbeien kunt ontdekken.

Bekijk deze wijnen >
Bekijk alle nieuwe wijnen