Loading...

Yoghurt

Verfrissende zuivel voor elk moment van de dag

Bekijk alle recepten

Yoghurt: ontelbaar veel smaken voor elke dag

Yoghurt smaakt heerlijk op elk moment van de dag. Veel mensen ontbijten met een schaaltje yoghurt met fruit of havermout en sluiten ook hun diner af met een lekker yoghurtje als dessert. Yoghurt is daarnaast ook een smakelijk en romig tussendoortje. Er zijn veel variaties te bedenken met yoghurt. Naast de bekende combinatie van yoghurt met knapperige muesli/granola en lekkere aardbeien, vormt yoghurt ook de basis van veel verschillende bekende gerechten, zoals tzatziki, smoothies of allerlei toetjes. Vrijwel alle soorten fruit combineren goed met yoghurt. Maak bijvoorbeeld eens een zomerse traktatie voor jezelf met nectarinemeloen en perzik. Loopt het water je al in de mond?

Smakelijke recepten met yoghurt

Met yoghurt ontbijt je niet alleen, maar maak je ook andere heerlijke gerechten klaar. We helpen je graag aan inspiratie, dus we hebben onze nieuwste recepten voor je op een rijtje gezet. Dat wordt smullen!

Bekijk alle recepten met yoghurt

Verschillende soorten yoghurt

Griekse yoghurt

De Griekse yoghurt is een populaire soort yoghurt. Dit komt doordat Griekse yoghurt meer eiwitten en minder koolhydraten bevat dan andere soorten yoghurt. Zo wordt Griekse yoghurt vaak als de gezondere yoghurt gezien.

Volle yoghurt

Volle yoghurt hangt onder de volvette zuivelproducten. Van volle yoghurt krijg je een verzadigd effect, wat betekent dat je langer een voldaan gevoel hebt en een hongergevoel wegblijft. Daarnaast is volle yoghurt ook erg vol van smaak.

Half-volle of magere yoghurt

Halfvolle en magere yoghurt bevatten minder calorieën en vetten dan volle yoghurt; magere yoghurt bevat zelfs nauwelijks vetten en calorieën. Dat wordt dus sowieso twee keer opscheppen!

Drinkyoghurt

Een bijzondere variant onder de yoghurtsoorten is drinkyoghurt. De naam zegt het eigenlijk al: deze yoghurt kun je drinken. Drinkyoghurt is een stuk dunner dan yoghurt en vaak is er een smaakje aan toegevoegd. Drinkyoghurt wordt vaak bij het ontbijt of tijdens een brunch geserveerd.

Eenvoudige Griekse recepten met yoghurt

Zelf yoghurt maken

Yoghurt kun je ook heel gemakkelijk zelf maken. Yoghurt die je in de winkel koopt bevat namelijk nog lactose, omdat deze yoghurt kort is gefermenteerd. Bij fermenteren wordt lactose omgezet in melkzuren. Maak je zelf yoghurt, dan kun je de yoghurt dus laten fermenteren tot alle lactose uit de yoghurt is verdwenen.

Voor het maken van yoghurt heb je 2 liter melk nodig en 2 eetlepels yoghurt.

Doe de melk in een ruime pan en laat dit 5 a 6 minuten koken. Tijdens het koken ontstaat er een gele laag, deze duw je regelmatig opzij. De melk mag na het koken afkoelen tot 45 graden, gebruik hiervoor een thermometer. Voeg de yoghurt toe en roer vervolgens goed door. Gebruik wat handdoeken om de pan te bedekken en laat nog 3,5 uur staan. Zo blijft de yoghurt nog even warm. Haal de handdoeken er weer af en laat de yoghurt nog 4 uur buiten de koelkast staan. De pan met yoghurt mag nu in de koelkast. Even een nachtje slapen en voilà, je eigengemaakte yoghurt is klaar! 

Koop je yoghurt bij Jumbo

Naast zelfgemaakte yoghurt kun je natuurlijk ook een heerlijke yoghurt kiezen uit ons assortiment.

Bekijk het assortiment yoghurt