Jumbo Bruine Aanmaakblokjes 56 Stuks

Jumbo bruine aanmaakblokjes worden gemaakt van onbewerkt naaldhout en plantaardige olie. Het FSC keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Het FSC logo mag alleen geplaatst worden wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden.

Jumbo Bruine Aanmaakblokjes zijn minder schadelijk voor het milieu dan witte aanmaakblokjes.

FSC

  Uitgebreide productinformatie

  Productomschrijving

  Bruine aanmaakblokjes

  Gebruik en veiligheid

  • Recycling: Pakking: Plastic - Doorgaans gerecycled

  Bereidingsmethode

  De gewenste hoeveelheid blokjes kunt u gemakkelijk afbreken en de overige blokjes zijn, zonder kwaliteitsverlies, te bewaren voor volgend gebruik. Deze aanmaakblokjes zijn geschikt voor het aansteken van een barbecue, tuinhaard, vuurschaal, kampvuur en/of open haard.

  Aansteken van de barbecue: zet alle ventilatiegaten open op uw barbecue en verwijder de kap en het grillrooster. Maak een bedje van houtskool en/of briketten in het midden van de barbecue en maak een kuiltje waarin u de bruine aanmaakblokjes plaatst. Steek deze blokjes aan en wacht tot het goed vlam heeft gevat. Vervolgens plaatst u meer stukken houtskool of briketten tegen de rand van de vuurhaard. Eventueel nog een paar stuks bovenop de vuurhaard, maar dit is niet per se nodig. Verse lucht wordt van onder naar boven aangezogen. De vlammen hebben zuurstof nodig dus zoeken ze de verse lucht naar beneden op. De vlammen trekken dus als het ware door de houtskool en/of briketten heen. De houtskool en/of briketten komen snel op temperatuur en nadelige rookvorming is vermeden. Let erop dat het hoopje met houtskool en/of briketten niet steeds wegrolt en dat ze voldoende zuurstof krijgen. Als het geheel brandt dan hoeft u niet te blazen of te wapperen. U dient de barbecue nu 20 tot 30 minuten met rust te laten. De barbecue is klaar voor gebruik als de houtskool en/of briketten een wit laagje hebben en er in het midden van de hoop een rode gloed te zien is. Hierna verspreidt u de houtskool en/of briketten en plaatst u het grillrooster op zijn steunpunten.

  Aansteken van de blokjes voor open vuur: maak een piramide van hout of takken in het midden van de haard, schaal of korf. Plaats onderin de piramide de aanmaakblokjes. Steek deze blokjes aan (aan de breukzijde) en wacht tot het goed vlam heeft gevat.

  Veiligheid

  Let op! Houd kinderen buiten bereik van de barbecue of het vuur. Let op! Zorg altijd voor een goede rookafvoer indien u in een gesloten ruimte grilt. Let op! Gebruik géén aanmaakvloeistof om de aanmaakblokjes aan te steken.

  FSC - www.fsc.org - Mix Hout van verantwoorde herkomst - FSC C016391

   Over de fabrikant

   Jumbo.com

   Contactgegevens:

   Jumbo Supermarkten B.V.
   Rijksweg 15
   5462 CE Veghel

   Betaalmethode

   Online bestellen? Betaal met PIN, creditcard of Apple Pay bij levering.
   Zakelijke klanten kunnen ook op aanvraag achteraf betalen.


   Inspiratielijstjes met dit product