Laden...

Jumbo Koenjit 100g

Koenjit wordt ook wel kurkuma, indiase saffraan of geelwortel genoemd. Koenjit is familie van de gember en is één van de hoofdbestanddelen van kerriepoeder. De smaak is sterk, dus een klein beetje is al genoeg om een rijst- of roerbakgerecht de karakteristieke, mild-warme smaak mee te geven. Koenjit wordt niet alleen gebruikt voor de smaak maar ook voor de gele kleur. in bijvoorbeeld kerriemengsels, piccalilli en zelfs margarine. Het wordt ook wel gebruikt om het veel duurdere saffraan te vervangen, vandaar de naam “Indiase saffraan”.
Kurkuma is naast dat het natuurlijk smaakvol is ook ontzettend gezond. Op internet zijn er tal van onderzoeken beschreven waaruit blijkt dat de werkzame stoffen in Koenjit een gunstige werking hebben op vele lichamelijke klachten. Geelwortel.bogspot.nl is een site die je echt even bekeken moet hebben. Als je dit leest dan wil je echt iedere dag een gerecht waarin deze fantastische wortel verwerkt zit.
Op kamertemperatuur blijft de wortelknol wel een week goed, in een zakje in de koelkast kun je die bewaartijd nog iets verlengen. Je kunt de Koenjit natuurlijk ook in kleine porties invriezen. Verwijder de schil en hak de koenjit fijn of rasp hem. Let wel op, hij kan behoorlijk vlekken! Leuk weetje: Met de gele wortel kleuren Hindoes hun handen tijdens Divali, het kleurrijke festival van het licht.

  Uitgebreide productinformatie

  Productomschrijving

  Koenjitwortel. Klasse 1
  Jumbo Koenjit 100g Productfoto 180x180
  Jumbo Koenjit 100g Productfoto 180x180
  Jumbo Koenjit 100g Productfoto 180x180

  Bereidingsmethode

  Heerlijk in: sauzen, soepen, roerbakschotels.

  • Land van oorsprong: Thailand

  Over de fabrikant

  Belicious, eerlijk en vers!

  www.jumbo.com

  Contactgegevens:

  Jumbo Supermarkten
  Veghel

  Betaalmethode

  Online bestellen? Betaal met PIN, creditcard of Apple Pay bij levering.
  Zakelijke klanten kunnen ook op aanvraag achteraf betalen.