Namibi Braai Houtskool XL 4kg

Braaien voor de savanne

Houtskool uit Namibië heeft een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Er groeien struiken als Mopan, Sleedoornacacia, Kamelendoorn en Sekelbos. Deze struiken gedijen goed in hete, droge omstandigheden en het hout ervan is bijzonder droog, hard en dicht. Dit zijn ideale houtsoorten om te carboniseren, en voorziet snel in een mooie aslaag. Speciaal voor Namibi Braai XL selecteren wij grovere houtskool met een lange brandduur (180-210 min.)

De natuurlijke savanne van Namibië wordt overwoekerd door deze struiken. Met hun agressieve groei en diepe wortels verdrukken ze inheemse grassoorten en planten. Daardoor verdwijnt het voedsel voor grazers als de gnoe en de springbok. Door de ongeremde groei van de struiken verdwijnt ook het natuurlijke, open jachtgebied van de cheeta. Deze jachtluipaarden kunnen hierdoor steeds moeilijker overleven. Door Namibie Braai XL houtskool te gebruiken, draag je bij aan het verduurzamen van Namibië en het behoud van haar savanne. Ook ondersteun je de lokale werkgelegenheid en arbeidsomstandigheden. De FSC (Forest Stewardship Council) houdt hier strikt toezicht op.

FSC - 100%

  Uitgebreide productinformatie

  Productomschrijving

  HOUTSKOOL

  Veiligheid

  Houd kinderen op afstand van de barbecue. Waarschuwing! Gebruik geen licht ontvlambare vloeistoffen als Spiritus of Benzine om het houtskool aan te steken. Product voldoet aan de gestelde eisen conform DIN EN 1860-2

  FSC - 100% - www.fsc.org. - 100% Houtskool uit goed beheerde bossen - FSC® C118359

   Contactgegevens:

   PRODUCT VAN MASTERFIRE B.V. - BINNENHAVEN 136
   7547 BJ ENSCHEDE - INFO@MASTERFIRE.NL - +31 (0)53 5740068

   Betaalmethode

   Online bestellen? Betaal met PIN, creditcard of Apple Pay bij levering.
   Zakelijke klanten kunnen ook op aanvraag achteraf betalen.