Boterkip met naanbrood

Boterkip met naanbrood

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Boterkip met naanbrood. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

30 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

611 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Boterkip met naanbrood op tafel.

  1. Breng de azijn met 50 ml water tegen de kook aan. Voeg de suiker toe, laat al roerend oplossen en laat het mengsel afkoelen. Verhit 1 el olie met 25 g boter in een hapjespan. Voeg de kip toe en bak rondom aan. Voeg de boemboe toe aan de kip en bak mee.
  2. Snijd intussen 5 tomaten in blokjes van 2 bij 2 cm. Voeg de bloem toe aan de kip en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes met de roerbakmix toe en schep om. Schenk er 200 ml water bij en breng tegen de kook aan. Doe het deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
  3. Snijd intussen het brood in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie en 25 g boter in een koekenpan en bak het brood in 5-8 min. al omscheppend knapperig.
  4. Snijd intussen de laatste 2 tomaten in partjes. Doe deze in een kom, schenk er het zoetzuur over en schep om. Snijd de rest van de boter in blokjes, voeg toe aan de stoof en laat al roerend smelten.
  5. Giet de zoetzure tomaat af. Schep de stoof in 4 diepe borden. Verdeel er de naan-croutons over en schep er de zoetzure tomaat bij.
eet smakelijk