Courgetti zalm

Courgetti zalm

Jumbo

Courgetti in plaats van spaghetti noemen wij een foodswap: extra vitaminen en geen koolhydraten. Dankzij de zalm en walnoten krijg je ook nog eens een flinke hoeveelheid goede vetten binnen.

30 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

877 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 150 g gepelde walnoten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 40 g rucola
  • 1 rasp

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Courgetti zalm op tafel.

  1. Verhit een droge koekenpan, rooster de walnoten in 3 min. goudbruin en schud ze op een bord. Laat de noten iets afkoelen en hak grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in kwarten. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Bestrooi de zalm met peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm op de huidkant met het deksel op de pan 5 min. op hoog vuur. Keer om en bak nog 1 min. Draai het vuur uit en laat met het deksel op de pan 10 min. staan om de zalm verder te garen.
  3. Meng intussen in een kom de ricotta met de Parmezaanse kaas en het citroenrasp en breng op smaak met peper.
  4. Verwarm het ricottamengsel in een hapjespan al roerend tot een gladde saus. Voeg de courgette spaghetti toe en warm al omscheppend 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en voeg de walnoten toe.
  5. Verdeel de courgettespaghetti over 4 borden. Verdeel de zalmfilet in stukjes (verwijder eventueel de huid) en verdeel over de borden. Garneer met de rucola en een partje citroen. Serveer direct.
eet smakelijk