Gepekelde zalm van de barbecue

Gepekelde zalm van de barbecue

Jumbo

Zelf zalm pekelen en vervolgens klaarmaken op de barbecue.

143 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

640 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

 • 600 g zalmfilet met huid (1 schaal)
 • 300 g snacksalade couscous gegrilde groente (2 bakjes à 150 g)
 • 1 snufje peper
 • 1 barbecue met deksel
 • 1 keukenpapier
 • 1 evt. 25 g rookhout naar keuze, 15 min. geweekt in koud water
 • 1 kernthermometer

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gepekelde zalm van de barbecue op tafel.

 1. Leg de zalm in een schaal. Strooi het zout over de zalm. Zet de zalm ca. 1 1/2 uur in de koelkast. Steek intussen de barbecue aan en wacht tot de kooltjes grijs en roodgloeiend zijn. Schuif de kooltjes naar één kant van de barbecue (zo creëer je twee verschillende warmtezones). Heb je een gasbarbecue, steek dan slechts één kant aan en verwarm de barbecue voor tot 100 °C.
 2. Spoel het zout van de zalm af en dep de vis droog met keukenpapier. Strooi peper naar smaak over de zalm.
 3. Leg de helft van het rookhout tussen de kooltjes of in de rookbox van de gasbarbecue (optioneel). Leg de zalm op de huidzijde op het koude deel van de barbecue en steek de kernthermometer in het midden van het dikste deel. Sluit de barbecue. Laat de vis ca. 40 min. garen tot deze een kerntemperatuur heeft van 60 °C. Voeg de rest van het rookhout toe als de eerste portie is opgebrand. Verwarm intussen de oven voor tot 220 °C. Bak het brood 6-8 min. in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 4. Serveer de vis met de couscoussalade en het breekbrood. Spoel het zout van de zalm af en dep de vis droog met keukenpapier. Strooi peper naar smaak over de zalm.
 5. Leg de helft van het rookhout tussen de kooltjes of in de rookbox van de gasbarbecue (optioneel). Leg de zalm op de huidzijde op het koude deel van de barbecue en steek de kernthermometer in het midden van het dikste deel. Sluit de barbecue. Laat de vis ca. 40 min garen tot deze een kerntemperatuur heeft van 60 °C. Voeg de rest van het rookhout toe als de eerste portie is opgebrand. Verwarm intussen de oven voor tot 220 °C. Bak het brood 6-8 min. in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 6. Serveer de vis met de couscoussalade en het breekbrood.

Tip! Pekelen is niet alleen een oeroude conserveringsmethode, het geeft ook meer smaak aan de zalm, waardoor-ie nog malser en lekkerder wordt.

eet smakelijk