Kipkebabs met gegrilde groenten en tzatziki

Kipkebabs met gegrilde groenten en tzatziki

Jumbo

Maak er een Griekse maaltijd van met deze kipkebabs, gegrilde groente en tzaziki. Bekijk het recept.

30 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

593 kcal/pp

Ingrediënten

 • 2 puntpaprika’s
 • 1 rasp
 • 1 zeef
 • 1 bakplaat bekleed met bakpapier
 • 8 satéprikkers
 • 1 grillpan

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kipkebabs met gegrilde groenten en tzatziki op tafel.

 1. Rasp de komkommer op de grove rasp. Doe de komkommerrasp in een zeef en laat uitlekken boven een kom.
 2. Zet de ovengrill aan. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd 1,5 ui in ringen. Snijd de courgettes in schijven van 1 cm. Snijd het vruchtvlees van de puntpaprika’s in lange repen.
 3. Verdeel de uienringen, courgette en paprika over de bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Gril de groenten 15-20 min. in de oven. Schep halverwege de grilltijd om.
 4. Snipper intussen de overgebleven halve ui zo fijn mogelijk en hak de knoflook fijn. Meng de ui en de helft van de knoflook door het gehakt. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en kneed elke portie om een satéprikker.
 5. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipkebabs met 2 el olie. Gril de kebabs 6-7 min. per kant in de grillpan gaar. Keer ze elke 2 min.
 6. Duw intussen zo veel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng in een kom de kommerkommer met de yoghurt en de rest van de knoflook. Breng op smaak met peper.
 7. Snijd het brood in lange repen en besprenkel met de rest van de olie. Neem de groenten uit de oven. Leg de stukken brood op het ovenrooster met de snijkant naar boven en rooster ze 2-3 min. in de oven.
 8. Verdeel de gegrilde groenten over 4 borden. Leg er de kebabs en het brood bij. Serveer de tzatziki er in aparte bakjes bij.
eet smakelijk