Mexicaanse tomatensoep met nachos en salsa

Mexicaanse tomatensoep met nachos en salsa

Jumbo

Een heerlijke Mexicaanse maaltijd: Mexicaanse tomatensoep met nachos en salsa.

25 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

436 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mexicaanse tomatensoep met nachos en salsa op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd of knip de tortilla’s in parten. Schep ze in een kom goed om met 1 el olie en 1 el cajunkruiden. Verspreid de tortillapuntjes over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 10 min. in het midden van de voorverwarmde oven krokant. Keer de nachos halverwege.
  2. Verhit intussen 1 el olie in een soeppan en roerbak de roerbakmix met de rest van de cajunkruiden. Schenk de tomatenblokjes boven de pan in een zeef en roer door. Doe de uitgelekte tomatenblokjes in een kom.
  3. Vul de blikjes met water en voeg dit met het bouillonblokje toe aan de groenten. Breng de soep tegen de kook aan. Leg de kip ook in de pan en pocheer in 8-10 min. gaar.
  4. Snijd de koriander fijn en schep de helft door de tomatenblokjes. Boen de limoen schoon en rasp er boven de kom de groene schil af. Halveer de vrucht en pers 1 limoenhelft uit over de tomatenblokjes. Breng de salsa op smaak met peper. Pers de rest van de limoen boven de soep uit en breng op smaak met peper.
  5. Haal de kipfilet uit de soep en trek het vlees met behulp van 2 vorken in plukjes uit elkaar. Verdeel de soep en de kip over 4 kommen. Garneer met de rest van de koriander. Serveer met de nachos en tomatensalsa.

Tip! vervang de koriander door platte peterselie voor een mildere smaak.

eet smakelijk