Tortellini: recepten & tips

Het leuke van tortellini is: je kunt met de pasta zélf al zoveel variëren. Tortellini bestaat namelijk uit ringetjes deeg gevuld met kaas, gehakt of ander lekkers. Bij Jumbo hebben we ideeën genoeg voor overheerlijke tortellini-recepten. Ben je op zoek naar recept met tortellini? Lees dan snel verder.

Snel naar

Kies je favoriete tortellini-recept Uitgelicht recept: verse tortellini met vlees Handige lijstjes voor je tortellini-recept Ingrediënten voor je recept met tortellini Zo kook je tortellini (en andere pasta)

Kies jouw favoriete tortellini-recept

De Italiaanse keuken is bij veel mensen geliefd. In feite is tortellini een kleinere versie van tortelloni, een pastasoort met dezelfde vorm, maar dan groter. Maak eens tortellini met spinazie, zalm, champignons, kaas of doe ze in de soep. Kies je favoriete tortellini-recept.

Bekijk alle tortellini-recepten

Alle boodschappen voor je tortellini-recept op een lijstje

Italiaanse gerechten zijn vaak makkelijk te maken, met verse ingrediënten én, een extra pluspunt, ook kinderen likken hun vingers erbij af. Gebruik deze handige lijstjes om je boodschappen voor je tortellini recept te doen.

Bekijk alle lijstjes

Alles in huis voor je recept met tortellini

Ga je voor een tortellini-recept met kaas, gedroogde ham of spinazie? Voor welk recept met tortellini je ook gaat, bij Jumbo vind je alles om een tortellini-recept te maken.

Bekijk het volledige assortiment

Hou je tortellini lekker simpel

Tortellini is ook heerlijk met een supersimpele tomatensaus. Doe een gesnipperd uitje met een teentje knoflook in de pan met wat olie. Voeg hier naar eigen inzicht tomatenblokjes uit blik aan toe en laat dit even inkoken. Voeg er een beetje zout, peper en verse kruiden zoals basilicum aan toe en klaar is je tomatensaus. Oh, en vergeet de gekookte tortellini er niet aan toe te voegen natuurlijk.

Veelgestelde vragen over tortellini 

Wat is het verschil tussen tortellini en ravioli?

Bestaat er naast tortellini nog meer gevulde pasta?

Waar komt tortellini vandaan?

Tortellini

Zo kook je tortellini (en andere pasta)

Of je nu voor een recept met tortellini van spinazie kiest, of he-le-maal gaat voor dat overheerlijke torellini-recept met roomsaus: de tortellini zelf is dé basis. Het koken van tortellini (en andere pasta) doe je zo.

Carbonara Kidsproof pasta Lasagne Mac 'n Cheese
Pasta Pastarecepten Pastasalade Spaghetti bolognese
Spaghetti maken Tortellini Vegetarische lasagne

19 januari 2022 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 27 juli 2022